X

Ολυμπιακός: Ο Αντρέ Μάρτινς στο “λιμάνι”

Ο 26χρονος διεθνής Πορτογάλος που έμεινε ελεύθερος από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και βρίσκεται στο Ρίο με την ολυμπιακή ομάδα, ανακοινώθηκε από τους ερυθρόλευκους.

Ant1news

Ο Αντρέ Μάρτινς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του Πάουλο Μπέντο – ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα αύριο-στον Ολυμπιακό.

 Ο παίκτης που βρισκόταν στο μεταγραφικό στόχαστρο των πειραιωτών εδώ και τρεις μήνες (αποτελούσε διακαή πόθο του Μάρκο Σίλβα), προορίζεται για να καλύψει το κέντρο της μεσαίας γραμμής.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 26χρονου μέσου Αντρέ Μάρτινς, από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας», αναφέρει η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Ο Αντρέ Ρενάτο Σοάρες Μάρτινς (1.69μ.) γεννήθηκε στις 21/1/1990 στην Σάντα Μαρία ντε Φερέιρα της Πορτογαλίας. Αγωνίζεται στο κέντρο του γηπέδου και αποτελεί πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει πολλά στον αγωνιστικό χώρο.

 Άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες της Argoncilhe σε ηλικία μόλις 9 ετών και ακολούθως μεταπήδησε στην Feirense. Ο επόμενος σταθμός του ήταν οι Ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας όπου έφτασε ως και την πρώτη ομάδα το 2009.

Η ποδοσφαιρική του ενηλικίωση δεν έρχεται άμεσα στην Σπόρτινγκ αλλά μέσω δανεισμών του σε μικρότερες ομάδες. Σε όλο αυτό το διάστημα πείθει για το ταλέντο του και τους προπονητές των μικρών Εθνικών Πορτογαλίας και καλείται στις ομάδες U16, U17, U19, U20 και U21.

Η πιο σημαντική σεζόν της καριέρας του, ως τώρα, ήταν η σεζόν 2011/12 αφού και 11 συμμετοχές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα πήρε με την Σπόρτινγκ και «γεύση» Ευρώπης αγωνιζόμενος στο UEFA Europa League με την ομάδα της Λισαβόνας να φτάνει ως και τα ημιτελικά.

Ο Μάρτινς, που αυτή τη στιγμή μετέχει με την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του στους Αγώνες του Ρίο, έχει φορέσει και τη φανέλα της «μεγάλης» εθνικής της χώρας του. Το έχει κάνει σε δύο διεθνείς φιλικούς αγώνες (με Κροατία και Ολλανδία) ενώ ήταν στην αποστολή και σε 3 αγώνες (με Β.Ιρλανδία, Ισραήλ και Λουξεμβούργο) της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.