X

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας

Διέλυσε την Σεβίλη και κέρδισε ακόμα ένα τρόπαιο η ομάδα της Καταλονίας. «Συλλογή» τροπαίων για τον Μέσι.

Ant1news

Η νέα σεζόν της Μπαρτσελόνα άρχισε όπως ακριβώς τελείωσε η προηγούμενη: με ένα τρόπαιο, το ισπανικό Σούπερ Κύπελλο (12ο στην ιστορία της), που κατέκτησε κόντρα στην Σεβίλη, νικώντας(3-0) και στο Camp Nou, όπως είχε κάνει (0-2) και στο πρώτο ματς στο Sanchez Pizjuan.

Αυτή την φορά απέναντι στην ομάδα της Ανδαλουσίας , δύο γκολ σημείωσε ο Αρντά Τουράν, στο 9’ μετά από ασίστ του Μέσι και στο 46’ με μακρινό πλασέ. Σκόρερ (55’) και ο αρχηγός των Καταλανών Λιονέλ Μέσι, με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ντιν.

Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 29ο τρόπαιο για τον Αργεντινό σούπερ σταρ με την Μπαρτσελόνα, πρώτο του σαν αρχηγός.

Ο Μπράβο απέκρουσε στο 33’ πέναλτι του Ιμπόρα, παράβαση που έκανε στο ντεμπούτο του με την Μπάρτσα ο Ουμτιτί. Τραυματισμένος αποχώρησε στο 80’ ο Μασεράνο κι ενώ ο Λουίς Ενρίκε, που κατέκτησε τον όγδοο τίτλο του σε δέκα διοργανώσεις από τότε που έφτασε στην Καταλωνία, είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του είχαν εξαντληθεί οι τρεις αλλαγές.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Βιδάλ, Μασεράνο, Ουμτιτί, Ντιν (60’ Άλμπα), Μπουσκέτς (73’ Ράκιτιτς), Γκόμες, Ντένις (73’ Σαμπέρ), Μέσι, Τουράν, Μουνίρ.

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Ρίκο, Ιμπόρα, Γκονζάλες, Μερκάδο, Κρανεβίτερ, Φερέιρα, Γκάνσο (56’ Βάσκεθ), Σαράμπια, Κορέα (72’ Βιέτο), Κονοπλιάνκα, Μπεν Γεντέρ (62’ Βιτόλο).