X

Υπέγραψε στην ΑΕΚ ο Λέσκοτ

Η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του 34χρονου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Ant1news

Παίκτης της ΑΕΚ είναι από σήμερα και για τα επόμενα δύο χρόνια ο Τζόλεον Λέσκοτ. Ο πρώτος Αγγλος ποδοσφαιριστής μετά από τρεις δεκαετίες που θα φορέσει τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Η ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του 34χρονου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος υπέγραψε (κλειστό) διετές συμβόλαιο και τίθεται πλέον στη διάθεση του Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο πρώην παίκτης της Γουλβς, της Έβερτον, της Μάντσεστερ Σίτι, της Γουέστ Μπρομ και της Αστον Βίλα, αφίθη τα ξημερώματα στην Αθήνα από το Λονδίνο. Το πρωί πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και γύρω στις 11:30 μετέβη στα γραφεία της ΑΕΚ όπου οριστικοποίησε τη συμφωνία.

Έτσι, γίνεται ο πρώτος Άγγλος παίκτης της Ένωσης μετά τους Τρέβορ Ρος και Τόμι Λάνγκλει που είχαν αποκτηθεί «πακέτο» το καλοκαίρι του 1983, χωρίς να καταφέρουν όμως να προσφέρουν το παραμικρό. 

Οι πρώτες δηλώσεις 

Ο Τζόλεον Λέσκοτ, στην πρώτη του γνωριμία με τους εκπροσώπους του Τύπου ως παίκτης της ΑΕΚ δήλωσε Κουρασμένος αλλά ενθουσιασμένος. 

 

«Γνωρίζω που ήλθα. Ξέρω την ιστορία της ΑΕΚ. Ξέρω ότι η ομάδα πήρε το κύπελλο πέρυσι, έχει φιλοδοξίες και θέλω να προσφέρω και εγω. Σίγουρα θέλω να κερδίζω τρόπαια. Το έχω κάνει και θέλω να συνεχίσω να το κάνω. Ο πρωταθλητισμός είναι αυτό που έκανα πάντα και αυτό που θέλω να κάνω και εδώ στην ΑΕΚ. Το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Επομένως έχω χρόνο να προετοιμαστώ. Θα ξεκινήσω προπονήσεις, δουλεύω όλο αυτό το διάστημα», είπε ο Λέσκοτ ο οποίος στην Εβερτον ήταν υπόδειγμα σταθερότητας, εξου και το παρατσούκλι «Mr Consistency» που του είχαν... χαρίσει οι φίλοι της ομάδας. Αυτό είναι και το κύριο χαρακτηριστικό που θέλει να έχει και αγωνιζόμενος με την ΑΕΚ: «Ελπίζω (να προσφέρων) το ίδιο χαρακτηριστικό Επίσης, θεωρώ πως τα κύρια στοιχεια του παιχνιδιού μου είναι η ηγετική ικανότητα και το διάβασμα του παιχνιδιού. Όσο μεγαλώνεις, καταλαβαίνεις περισσότερο το παιχνίδι και τις καταστάσεις μέσα στο γήπεδο».

 

Επίσης, διευκρίνισε πως η επιλογή της ΑΕΚ μετά από σχεδόν μία εικοσαετία αποκλειστικά στην Αγγλία, δεν αποτελεί ρίσκο. «Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου. Δεν θεωρώ ότι είναι ρίσκο. Πράγματι υπήρξε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, αλλά προτίμησα την ΑΕΚ. Είναι η πόλη, η φιλοδοξία της ομάδας, το γήπεδο που με ώθησαν να πάρω αυτήν την απόφαση».