X

Μουντιάλ 2018: Πρεμιέρα με Γιβραλτάρ για την Εθνική

Εύκολη αποστολή για την Ελλάδα στην πρεμιέρα του 8ου προκριματικού ομίλου κόντρα στο Γιβραλτάρ. Ποιες αναμετρήσεις ξεχωρίζουν.

Ant1news

Εύκολη αποστολή έχει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας, στην πρεμιέρα του 8ου προκριματικού ομίλου, ενόψει του Μουντιάλ που θα γίνει το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας. Υπό τις οδηγίες του Μίχαελ Σκίμπε, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, δείχνει ανανεωμένο συγκριτικά με τις πρόσφατες αποτυχίες και με αντίπαλο το «νεοφώτιστο» στην διοργάνωση Γιβραλτάρ, αναμένεται να έχει ένα άνετο βράδυ.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη (21:45 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Φάρο που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Πορτογαλίας. Ο Γερμανός τεχνικός, που έχει ήδη περάσει στην ομάδα στοιχεία από την φιλοσοφία του, όπως, κυρίως, η διάταξη με τρεις αμυντικούς, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα. Για τον ίδιο όμιλο, το Βέλγιο που είναι και το φαβορί για την πρώτη θέση, φιλοξενείται στην Κύπρο και εκτός απροόπτου θα πάρει τους τρεις βαθμούς, όπως και η Βοσνία που θα υποδεχθεί την Εσθονία.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Σουηδία-Ολλανδία (1ος όμιλος), Ελβετία-Πορτογαλία (2ος), Νορβηγία-Γερμανία (3ος), Σερβία-Ιρλανδία (4ος), Σλοβακία-Αγγλία (6ος) και Κροατία-Τουρκία, Ουκρανία-Ισλανδία (9ος).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας για την προκριματική φάση της Ευρωπαϊκής Ζώνης, έχει ως εξής:

1ος όμιλος (6/9)

================

Σουηδία-Ολλανδία

Βουλγαρία-Λουξεμβούργο

Λευκορωσία-Γαλλία 

2ος όμιλος (6/9)

================

Ελβετία-Πορτογαλία

Ν.Φαρόε-Ουγγαρία

Ανδόρα-Λετονία 

3ος όμιλος (4/9)

================

Νορβηγία-Γερμανία

Τσεχία-Βόρεια Ιρλανδία

Σαν Μαρίνο-Αζερμπαϊτζάν 

4ος όμιλος (5/9)

================

Γεωργία-Αυστρία

Σερβία-Ιρλανδία

Ουαλία-Μολδαβία 

5ος όμιλος (4/9)

================

Ρουμανία-Μαυροβούνιο

Καζακστάν-Πολωνία

Δανία-Αρμενία 

6ος όμιλος (4/9)

================

Λιθουανία-Σλοβενία

Σλοβακία-Αγγλία

Μάλτα-Σκοτία 

7ος όμιλος (5/9)

================

Ισπανία-Λιχτενστάιν

Αλβανία-ΠΓΔΜ

Ισραήλ-Ιταλία 

8ος όμιλος (6/9)

================

Γιβραλτάρ-ΕΛΛΑΔΑ

Βοσνία-Εσθονία

Κύπρος-Βέλγιο 

9ος όμιλος (5/9)

================

Κροατία-Τουρκία

Ουκρανία-Ισλανδία

Φινλανδία-Κόσοβο

Οι εννέα ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για να προκριθούν στο Μουντιάλ άλλες τέσσερις ομάδες.

Η προκριματική φάση θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου του 2017, ενώ οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν το Νοέμβριο του ίδιου έτους.