X

Σβήνει το όνειρο της πρόκρισης για την Εθνική Ελπίδων

Μετά την ήττα στην Πορτογαλία, η οποία ήταν η τέταρτη σε οκτώ αναμετρήσεις στον 4ο προκριματικό όμιλο.

Ant1news

Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε την τέταρτη ήττα σε οκτώ αναμετρήσεις, στον 4ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε 1-0 στο Μπαρσέλος από την πρωτοπόρο του ομίλου, Πορτογαλία, με γκολ του Ζέλσον Μάρτινς στο 54ο λεπτό και παρέμεινε στους 10 βαθμούς και την προτελευταία θέση του γκρουπ, χάνοντας σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Οι Ίβηρες ήταν ανώτεροι και η νίκη τους κρίνεται δίκαιη, παρότι συνάντησαν μεγάλη αντίσταση από τους Έλληνες διεθνείς. Η ελληνική ομάδα είχε για καλύτερη στιγμή μια προσωπική ενέργεια του Μυστακίδη στο 63΄, ενώ ο Μπάρκας βρέθηκε σε σπουδαία ημέρα κάνοντας σημαντικές αποκρούσεις.

Οι Πορτογάλοι παραμένουν αήττητοι σε οκτώ παιχνίδια της προκριματικής φάσης, μετρώντας επτά νίκες, μία ισοπαλία και 24-1 τέρματα.

 

Οι επόμενοι αγώνες της Εθνικής είναι στις 6 και 10 Οκτωβρίου με το Ισραήλ εκτός και την Ουγγαρία εντός έδρας, αντίστοιχα. Οι Ισραηλινοί νίκησαν το Λιχτενστάιν με 4-0 και έφτασαν στους 15 βαθμούς διατηρώντας τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτη είναι η Αλβανία με 12 και τέταρτη η Ουγγαρία με 11 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία: Ζοέλ Περέιρα, Φερνάντο, Φιγκουεϊρέδο, Σεμέδο, Νέβες, Φερνάντες, Αντρέ Χόρτα (46΄ Καρβάλιο), Ζέλσον Μάρτινς (62΄ Γκουέδες), Ριμπέιρο, Γιότα (72΄ Πασιένσια), Ρικάρντο Χόρτα.

Ελλάδα: Μπάρκας, Ρισβάνης, Σιόπης, Δώνης (65΄ Τσιλιανίδης), Χαρίσης (82΄ Ορφανίδης), Ιωαννίδης, Μυστακίδης, Βούρος, Μανθάτης (86΄ Κουλούρης), Τσιμίκας, Πούγγουρας.