X

Super League: “Λευκή” ισοπαλία στους Ζωσιμάδες

ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς “κόλλησαν” στο 0-0, με τους Κρητικούς να διευρύνουν το αήττητο σερί τους.

Ant1news

 

Με «λευκή» ισοπαλία άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League. ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς έμειναν στο 0-0. Η ομάδα των Χανίων διατήρησε το αήττητο, φτάνοντας τους επτά βαθμούς, τρεις περισσότερους από τους Γιαννιώτες, οι οποίοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λίλα στο 89΄. 

Μόλις δύο οι αξιοσημείωτες φάσεις, μία για κάθε ομάδα, είχε το πρώτο 45λεπτο στο εθνικό στάδιο Ιωαννίνων. Στο 3ο λεπτό ο Ζάιρο έβγαλε τον Μαμπουλού τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου, ο οποίος όμως πρόλαβε να πέσει στα πόδια του επιθετικού του ΠΑΣ και να διώξει τη μπάλα. Στο 43΄ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μανούσος έπιασε ωραία γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Περιστερίδης απέκρουσε. 

Ο ρυθμός του αγώνα βελτιώθηκε κάπως στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, με τον Πλατανιά να πλησιάζει το γκολ στο 55΄ με σουτ του Γιακουμάκη, που βρήκε σε σώμα αμυντικού και πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Περιστερίδη. Η “απάντηση” των γηπεδούχων ήρθε στο 62΄, όταν ο Ναδάλες βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σωτηρίου έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης νέα κεφαλιά, από τον Σκόνδρα αυτή τη φορά, αλλά ο Αποστολόπουλος απομάκρυνε προ της γραμμής.  

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αν και στις καθυστερήσεις ο Πλατανιάς θα μπορούσε να “κλέψε” τη νίκη, όμως ο Γιακουμάκης από πολύ καλή θέση έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Κοζορώνης, Κούτρης (70΄ Δώνης), Ζάιρο (75΄ Βιντάλ), Σκόνδρας, Μαμπουλού, Κόντε (83΄ Φερφελής), Λίλα, Ναδάλες 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (83΄ Γουνδουλάκης), Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (90+1΄ Ντιλαβέρ), Μανούσος, Μουνάφο (66΄ Στάθης), Γιακουμάκης