X

Europa League: σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ στη Τσεχία

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο λεπτό, είχε το σθένος να κάνει την ανατροπή με δυο γκολ του Αθανασιάδη.

Ant1news

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση έκανε σήμερα το βράδυ ο ΠΑΟΚ στο Λίμπερετς, νικώντας την γηπεδούχο Σλόβαν με 1-2 σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στην φάση των ομίλων με ανατροπή και δυο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησαν οι Τσέχοι τον αγώνα αφού στο 1' μόλις άνοιξαν το σκορ με τον Κομλιτσένκο, που σχεδόν σε κενή εστία, πλάσαρε στην εστία του Γλύκου, μετά από κακή συννενόηση των Ροντρίγκες και Λέοβατς που άφησαν ακάλυπτη την αμυντική γραμμή των Θεσσαλονικέων.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στο 10' ισοφάρισε με πέναλτι του Αθανασιάδη, που παραχώρησε ο Σίκορα αποκρούοντας την μπάλα χαμηλά με το χέρι κάτω από την πίεση του Ροντρίγκες.

Στην επανάληψη η Σλόβαν μπαίνει στο παιχνίδι με μια κίνηση τακτικής και την προσθήκη του Εκπάϊ στη μεσαία γραμμή με επιθετικότερη διάθεση. Αυτό της δίνει χώρο στο γήπεδο αλλά δεν αποσυντονίζει τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ κυνήγησε το  γκολ της νίκης και στο 82' ο Αθανασιάδης με καρφωτή κεφαλιά, σε σέντρα του Λέοβατς, παραβίασε την εστία της Σλόβαν παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 1-2.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε μια σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία και βλέπει πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και προοπτική την υπόθεση της πρόκρισης στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Διαιτητής: Μπογκνάρ (Ούγγρος)

Κίτρινες: Σίκορα (9'), Μπάρτοσακ (72') Λέοβατς (13'), Βαρέλα (22'), Κάνιας (71')

Σλόβαν Λίμπερετς: Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Κουφαλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ  (73'Καραφιάτ), Χοβόρκα, Κομλιτσένκο, Βουτς, Μπαρτλ (46' Eκπάϊ), Μπαρτόσακ (79 Μπάρος)' , Λάτκα.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (73' Τιάμ), Ροντρίγκες, Κάμπος (59' Μυστακίδης), Αθανασιάδης (86΄Κρέσπο).