X

Σάλος με τα σεξιστικά σχόλια ποδοσφαιριστών για γυναίκα διαιτητή

Υποστήριξαν πως η θέση των γυναικών είναι στην κουζίνα, μετά από ένα διαιτητικό λάθος που κόστισε βαθμούς στην ομάδα τους. Πώς τους τιμώρησε η διοίκηση του συλλόγου;

Ant1news

Ο τερματοφύλακας της Σπάρτα Πράγας, Τόμας Κούμπεκ, διεθνής με την εθνική ομάδα της Τσεχίας, τόνισε ότι «οι γυναίκες ανήκουν στην κουζίνα», όταν μια γυναίκα βοηθός διαιτητή, η Λούσι Ρατάγιοβα, δεν σημείωσε οφσάιντ, στη διάρκεια ενός παιχνιδιού πρωταθλήματος. Ο Κούμπεκ, μιλώντας μετά την ισοπαλία 3-3 της Κυριακής με Μπρνο, πρόσθεσε: «Οι γυναίκες δεν πρέπει να διαιτητεύσουν αγώνες ποδοσφαίρου των ανδρών».

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του συμπαίκτη του, Λούκας Βάχα, ο οποίος την αποκάλεσε «μαγείρισσα».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, οι δύο παίκτες έσπευσαν να… τα μαζέψουν. Ο διεθνής τερματοφύλακας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία της συζύγου και της κόρης του, γράφοντας: «Ζητάω συγγνώμη από όλες τις γυναίκες». Όπως είπε, η δήλωσή του αναφερόταν σε συγκεκριμένο λάθος, που επηρέασε την έκβαση του αγώνα και δεν απευθυνόταν σε όλες τις γυναίκες. Ο μέσος της Μπρνο ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ, πριν σκοράρει, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης».

 

Από την πλευρά του, ο 27χρονος Βάχα διευκρίνισε ότι «το σχόλιό μου αναφερόταν σε ένα συγκεκριμένο λάθος που επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα και δεν αναφερόμουν στο γυναικείο φύλο».

Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης της Σπάρτα Πράγας, που έστειλε τους δύο ποδοσφαιριστές να προπονούνται… με τη γυναικεία ομάδα! «Περιμένουμε με αγωνία τα αγόρια να γυμναστούν μαζί μας», δήλωσε ικανοποιημένη η αρχηγός της γυναικείας ομάδας της Σπάρτα, Ίβα Μόκοβα.

 

Την Πέμπτη, το ζήτημα θα απασχολήσει την πειθαρχική επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τσεχίας.