X

“Κυρία” η Εθνική στο Ταλίν

Η Ελλάδα δεν ήταν καλή, αλλά ήταν... κυνική. Από 2 στημένες φάσεις, βρήκε γκολ με Τοροσίδη-Σταφυλίδη, έφυγε με «τρίποντο» (0-2) από την Εσθονία.

Ant1news


Συνεχίζει… ατσαλάκωτη η Εθνική στο δρόμο για το Μουντιάλ του 2018. Η «γαλανόλευκη» πέρασε με σκορ 2-0 από την Εσθονία κι έκανε το απόλυτο (3/3) για τον 8ο όμιλο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ελληνική ομάδα, αφού μόλις 65 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο σφύριγμα του Ούγγρου Βαντ ο Τοροσίδης «πάγωσε» την, ούτως ή άλλως χειμωνιάτικη, Coq Arena.

Στο δεύτερο κατά σειρά κόρνερ του Μάνταλου ο «Τόρο» σηκώθηκε εντυπωσιακά στην «καρδιά» της εσθονικής άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η εξέλιξη της συνάντησης, όμως, ήταν πολύ περίεργη, αφού έως ότου ολοκληρωθεί το πρώτο 20λεπτο η Εθνική έχασε τον αρχηγό της αλλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με τραυματισμούς.

Παρά τα προβλήματα στα μετόπισθεν, η ομάδα του Σκίμπε ηρέμησε στο δεύτερο ημίχρονο και «κλείδωσε» τη νίκη με φάουλ του Σταφυλίδη στο 61’.

Καθοριστικός ο Ορέστης Καρνέζης στο φινάλε, καθώς με τις αποκρούσεις του δεν επέτρεψε στους Εσθονούς να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (18' Οικονόμου), Παπασταθόπουλος (7' Ταχτσίδης), Μανωλάς, Σταφυλίδης, Μανιάτης (86' Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Καρέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Μήτρογλου

ΕΣΘΟΝΙΑ: Ακσάλου, Νμιτρίεφ (80' Μοσνίκοφ), Μαρίν, Ζενζόφ, Βασίλιεφ, Κλαβάν, Λουτς, Μετς, Καλάστε, Μπαρανόφ, Τενίστε (31' Καμς)