X

ΑΕΚ: παραιτήθηκε ο Στέλιος Μανωλάς

Η «σημαία» της ομάδας υπέβαλλε παραίτηση, η οποία έγινε αποδεκτή, από τη θέση του προπονητή της ομάδας Κ20, μετά την ντροπιαστική ήττα με 7-0 από τον Ολυμπιακό.

Ant1news

Την παραίτησή του από την ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε ο Στέλιος Μανωλάς. Η διοίκηση την έκανε δεκτή κι έτσι ένα από τα σύμβολα της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας, εγκαταλείπει τα Σπάτα και τη θέση του προπονητή της Κ20 του συλλόγου.

Ο Μανωλάς φεύγει ως κυπελλούχος Ελλάδας, αφού αυτός βρισκόταν -ως υπηρεσιακός- στον πάγκο της Ένωσης στον τελικό του περασμένου Μαΐου και τη νίκη 2-1 επί του Ολυμπιακού.

Το απόγευμα ο 55χρονος προπονητής πήγε στα Σπάτα αποχαιρέτησε τους συνεργάτες και τους παίκτες στους οποίους μίλησε, αλλά δεν γύμνασε αφού το καθήκον αυτό ανέλαβε ο συνεργάτης του, Νίκος Παναγιωτάρας.

Γεννημένος τον Ιούλιο του 1961, ο Μανωλάς ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ένωσης σε ηλικία 13 ετών και υπηρέτησε πιστά τον σύλλογο επί 24 συναπτά έτη, μέχρι που κρέμασε τα παπούτσια του το 1998 χωρίς να έχει φορέσει άλλη φανέλα.

Πλην της Εθνικής Ελλάδας, βέβαια, καθώς θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος σέντερ μπακ που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της χώρας μας τον 20ο αιώνα. Αργότερα θήτευσε στην ΑΕΚ και ως τεχνικός διευθυντής (2009) ενώ από το 2014 εργαζόταν στις ακαδημίες ως προπονητής της Κ20.

 Κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου κλήθηκε δύο φορές να βγάλει τα... κάστανα από τη φωτιά και σε αμφότερες τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Η πρώτη πριν από έναν χρόνο, τον Οκτώβριο του 2015 στη θέση του Τραϊανού Δέλλα μετά από τη συντριβή 4-0 από τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ νίκησε στην Ξάνθη για το κύπελλο (1-0) και συνέτριψε (5-1) τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα πριν την άφιξη του Γκας Πογέτ. Ο Ουρουγουανός παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2015, επιστρατεύτηκε ξανά ο Μανωλάς που οδήγησε την Ένωση αρχικά στον τελικό με πρόκριση επί του Ατρόμητου και εν συνεχεία στην κατάκτηση του τροπαίου.

«Την πρώτη φορά που με φώναξε ο Ντούσκο να αντικαταστήσω τον Δέλλα, απάντησα ότι είναι πολύ δύσκολο. Τα πράγματα πήγαν καλά, αλλά τον παρακάλεσα να μην μου το ξανακάνει αυτό! Όμως, πριν από λίγο καιρό 11 η ώρα με πήρε και μου είπε, έφυγε ο Πογέτ έλα από το ξενοδοχείο». Του απάντησα ότι δεν μπορώ και μου είπε "δεν με νοιάζει"!» είχε πει περιγράφοντας τις δύο θητείες του στη θέση του πρώτου προπονητή.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Αφενός οι συνομιλίες του με τον (τότε) αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Γιάννη Βρέντζο, σχετικά με τη μεταγραφή του ανιψιού του, Κώστα, στους πρωταθλητές, αφετέρου η συντριβή 7-0 της Κ20 από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού την περασμένη εβδομάδα, είχαν δημιουργήσει «βαρύ» κλίμα.