X

Super League: Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον… Χουάντερσον

Ο ΠΑΟΚ σκόραρε μόλις στο 3' αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Χουάντερσον και … ίδρωσε για να νικήσει (1-0)  τον Ηρακλή.

Ant1news


Με γκολ από τα… αποδυτήρια κρίθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στο 27΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σαραμαντάς του «Γηραιού» επειδή εξύβρισε τη βοηθό διαιτητή. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς έχασε πολλές ευκαιρίες καθώς έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Χουάντερσον. 

Με το “καλησπέρα” πήρε το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Μπίσεσβαρ βγήκε από τα αριστερά, "έκοψε" στον Ροντρίγκες που έκανε κίνηση προς την περιοχή και με δυνατό σουτ πέτυχε το γκολ του “δικεφάλου” που έμελε να κρίνει και τον αγώνα. 

Το γρήγορο γκολ έδωσε αίσθηση κυριαρχίας στον ΠΑΟΚ που εδραιώθηκε στο 27' όταν ο Σαραμαντάς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη επειδή εξύβρισε την πρώτη βοηθό Χρυσούλα Κουρομπίλια 

Με 11 εναντίον 10 ο ΠΑΟΚ παραμένει πρωταγωνιστής του αγώνα, επιμένει επιθετικά αλλά ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ του Ηρακλή Χουαντερσον αρνηθηκε το δερύτερο γκολ τόσο στον Μάτος όσο και στον Κάνια. Ο Ηρακλής που σε όλο το πρώτο μέρος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, στις καθυστερήσεις είχε την μοναδική, αλλά καλή ευκαιρία για γκολ, με το απευθείας φάουλ του Μοντέϊρο, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Γλύκος. 

Με τις αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα αλλά το  διαρκές σόου των πολύ καλών ευκαιριών δεν φέρνει το επιθυμητό λόγω Χουάντερσον, ο οποίος έπιανε και τα… άπιαστα κρατώντας τον Ηρακλή εως το τέλος στην διεκδίκηση του αποτελέσματος. Δίκαια αναδείχτηκε MVP του αγώνα. Στο 83' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κίτσιου προς τον Κυριακίδη, αλλά ο παίκτης του Ηρακλή, αντί αυτού είδε την κίτρινη κάρτα για "θέατρο" από τον Δραμινό ρέφερι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς (46’ Βαρέλα), Λέοβατς (46’ Κίτσιου), Κάνιας (86’ Τσίμιροτ), Σάχοφ, Μπίσεσβαρ, Τζάλμα Κάμπος, Αθανασιάδης, Ροντρίγκες.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Ρούσσος (71’ Καραγκούνης), Μοντέιρο, Πασάς (46’ Αγγελόπουλος), Κούρος,  Λάμπρου (83’ Τσότρας).