X

Με το.. “διπλό” έφυγε η ΑΕΚ από την Λάρισα

Με σούπερ Πλατέλλα που σκόραρε δις , η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα,  παρά το γεγονός ότι έπαιξε 20' με δέκα παίκτες, και νίκησε 2-1 στη Λάρισα.

Ant1news


Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Πλατέλλα και τον Γιάννη Ανέστη, η ΑΕΚ πέρασε από τη Λάρισα με νίκη 2-1 επί της ΑΕΛ και ανέβηκε στην 2η θέση της Super League.

Ο βραχύσωμος επιθετικός σκόραρε στο 4ο και το 33ο λεπτό, ενώ ο 26χρονος γκολκίπερ πραγματοποίησε εκπληκτικές επεμβάσεις κι έτσι οι «βυσσινί» δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο από τη μείωση του σκορ με τον Ναζλίδη στο 33΄.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η Ενωση, λόγω αποβολής του Γκάλο στο 73΄. Μετά το σφύριγμα της λήξης αποβλήθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που διαπληκτίστηκε με τον Γιοβάνοβιτς. 

Μόλις στο 4ο λεπτό το εκπληκτικό τακουνάκι του Μάνταλου, γκρέμισε την αμυντική ισορροπία των Λαρισαίων. Ο Μπακασέτας έδωσε στον Πλατέλλα κι αυτός με εξαιρετικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

 
Η ΑΕΛ απείλησε με κεφαλιά του Ναζλίδη και φανταστική απόκρουση του Ανέστη (10΄), αλλά και με διαγώνιο πλασέ-άουτ του Ντοντό (28΄). Στο 30΄ από... καραμπόλες μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, η μπάλα στρώθηκε στον Πλατέλλα, ο οποίος ακριβώς με το ίδιο σουτ την έστειλε ακριβώς στην ίδια γωνία και... 0-2. Η απάντηση της ΑΕΛ ήταν άμεση καθώς στο 33΄ ο Ναζλίδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Τσιγκρίνσκι και μείωσε ξαναβάζοντας πολύ γρήγορα την ομάδα του στο παιχνίδι. 

Στο 38΄ παραλίγο ο Φάρκας να σκοράρει εναντίον της ομάδας του, όμως στην προσπάθειά του να απομακρύνει με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Καβουσάκη, ενώ στο 42΄ σε πανομοιότυπη φάση ο Γιόχανσον με κεφαλιά την έστειλε ελάχιστα άουτ. 

Η Ενωση έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς φτάνοντας κοντά στο τρίτο γκολ με τον Αραβίδη (47΄) και τον Κολοβέτσιο (63΄ σκόραρε με κεφαλιά αλλά ήταν -οριακά- σε θέση οφσάιντ). Ο Κετσπάγια, όμως, αδικαιολόγητα έδωσε το σύνθημα για... οπισθοχώρηση, αποσύροντας τον σκόρερ Πλατέλλα και τοποθετώντας τον Λαμπρόπουλο σε ρόλο δεύτερου ανασταλτικού χαφ. Αμέσως η ΑΕΛ κέρδισε «μέτρα» στο γήπεδο, απείλησε άμεσα με κεφαλιά του Ντέλετιτς (71΄) που έφυγε άουτ και λίγο αργότερα βρέθηκε να αγωνίζεται με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Γκάλο για μαρκάρισμα στον Ναζλίδη. Στο 80΄ ο Ανέστης πραγματοποίησε νέα απίστευτη απόκρουση σε βολίδα του Ουρτάδο. Η ΑΕΚ περνούσε δύσκολες στιγμές και αμύνθηκε ηρωικά για να κρατήσει τους τρεις βαθμούς. Μια πολύτιμη νίκη που τη φέρνει σε απόσταση βολής από την κορυφή της Super League. 

Οι συνθέσεις:  

ΑΕΛ (Α. Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (64΄ Ουρτάδο), Φατιόν (56΄ Ντέλετιτς), Γκόλιας, Αβραάμ, Ντοντό, Ναζλίδης. 

ΑΕΚ (Τ. Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (52΄ Αλμέιδα), Πλατέλλας (69΄ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης (87΄ Μπακάκης).