X

Με φόρα η Ξάνθη πέρασε νικηφόρα από τα Χανιά

Οι “ακρίτες” έφυγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα του Πλατανιά.

Ant1news

Η Ξάνθη έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή νίκη επί του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την περασμένη αγωνιστική, καθώς με γκολ του Χαμζά Γιουνές στο 19ο λεπτό έφυγε με το τρίποντο και από τα Περιβόλια, απέναντι στον Πλατανιά, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Οι Χανιώτες συμπλήρωσαν τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη, ενώ η ομάδα της Θράκης έμεινε αήττητη για τέταρτη συνεχή αναμέτρηση.

Οι “ακρίτες” που μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο άνοιξαν το σκορ στο 19΄ με κεφαλιά του Γιουνές. Ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να βρει χώρους, με την πρώτη υποψία απειλής για την άμυνα της Ξάνθης να δημιουργεί ο Μουνάφο στο 36΄ και ο Γιακουμάκης με σουτ στο 45΄.

Ορεξάτος μπήκε στην επανάληψη ο Πλατανιάς έχοντας στην ενδεκάδα και τον Γουνδουλάκη, που τον βοήθησε στο επιτελικό κομμάτι. Στο 56΄ απείλησε με κεφαλιά του Μπανανά που πέρασε άουτ, και προσπάθησε με σέντρες να γίνει απειλητικός. Στο διάστημα αυτό οι ακρίτες αμύνονταν σωστά κρατώντας το αποτέλεσμα, παρά την πίεση χωρίς ουσιαστικές ευκαιρίες που άσκησαν οι γηπεδούχοι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Αποστολόπουλος (70΄ Ντιλαβέρ), Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Μενδρινός, Στανισάβλιεβιτς (46΄ Γουνδουλάκης), Τσουράκης (80΄ Ντίνας), Γιακουμάκης.

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Νιέτο (77΄ Τριάδης), Καμαρά, Βασιλακάκης (69΄ Λάζιτς), Γιουνές (84΄ Ράνος).