X

Ντέρμπι …αποδείξεων στο Φάληρο!

Με αλλαγές παραθέτουν τις ομάδες Μπέντο και Ίβιτς. Επιβεβαίωση ζητά ο Ολυμπιακός, το «διπλό» κυνηγά ο δικέφαλος του Βορρά.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα βρεθούν απόψε (20:30) ενώπιος ενωπίω στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Με την ψυχολογία στο ζενίθ μετά τις τελευταίες υψηλές «πτήσεις» σε Ελλάδα και Ευρώπη και σύμμαχο τον κόσμο τους, που αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» προσδοκούν να κάνουν επίδειξη δύναμης κόντρα στο «δικέφαλο».

Ο Πάουλο Μπέντο προσανατολίζεται σε τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του Europa League απέναντι στην Αστάνα. Ο Στέφανος Καπίνο θα πάρει τη θέση του Λεάλι κάτω από τα δοκάρια, ο Βιάνα θα αντικαταστήσει τον Ρέτσο στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής και ο Μπράουν Ιντέγε θα επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης αντί του Καρντόσο. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα τοποθετηθεί ο Φιγκέιρας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Ντα Κόστα και Μποτία. Ο Μάρτινς θα είναι ο παρτενέρ του Μιλιβόγεβιτς στο κέντρο, ο Φορτούνης θα συνεχίσει να έχει «μπαγκέτα» του οργανωτή και ο Σεμπά με τον Ελιουνούσι θα παραμείνουν στα «φτερά» της επίθεσης.

 

Στη «φαρέτρα» του Μπέντο βρίσκονται ακόμη οι Λεάλι, Σιόβας, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Μανθάτης, Ρομαό, Καμπιάσο, Ντομίνγκεζ και Καρντόσο.

Στην αντίπερα όχθη, άπαντες στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν τον αγώνα σαν… τελικό!

Ο Βλάνταν Ίβιτς ελπίζει οι παίκτες του να άφησαν στο Αζερμπαϊτζάν την «ισχνή» εμφάνιση, την έλλειψη πάθους και τη γκρίνια για τη διαιτησία και να παραταχθούν στον Πειραιά οπλισμένοι με ηρεμία, πνευματική διαύγεια και σαφή εστίαση στα καθαρώς αγωνιστικά δρώμενα. Άλλωστε το «κάστρο» του Ολυμπιακού δεν φαντάζει απόρθητο ούτε είναι για τον ΠΑΟΚ, που μετρά τέσσερα «διπλά» στις τελευταίες δώδεκα επισκέψεις του στην έδρα των πρωταθλητών.

 

Ο Σέρβος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τους «ασπρόμαυρους» με τον Γλύκο κάτω από τα γκολπόστ και τους Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζά και Λέοβατς να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κάνιας και Τσίμιροτ, ο Μπίσεσβαρ θα αναλάβει το ρόλο του οργανωτή πίσω από το μοναδικό προωθημένο Στέφανο Αθανασιάδη. Στα άκρα της «γραμμής κρούσης» θα βρίσκονται οι Κάμπος και Ροντρίγκεζ.

Στη διάθεση του Ίβιτς βρίσκονται ακόμη οι Μπρκιτς, Κίτσιου, Βαρέλα, Χαρίσης, Σαχόφ, Μυστακίδης, Τιάμ, Περέιρα και Κουλούρης.