X

ΑΕΚ… “τεσσάρων αστέρων” στο ΟΑΚΑ

Με “τεσσάρα” στην Κέρκυρα ξεκίνησε η ΑΕΚ την… υπεράσπιση του τίτλου της στο Κύπελλο Ελλαδας.

Ant1news


Με τον καλύτερο τρόπο -έστω κι αν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει δώδεκα και όχι έντεκα αντιπάλους- μπήκε στο Κύπελλο η ΑΕΚ.  Παρόλο που ο διαιτητής Κιοτζένης της αρνήθηκε τρία πέναλτι, η «Ένωση» πέτυχε ένα γκολ παραπάνω και έφτασε σε ευρεία νίκη επί της Κέρκυρας (4-0).

Η ΑΕΚ προηγήθηκε μόλις στο 7΄ με το δυνατό σουτ του Γκάλο αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι στο 26΄ με τον Λαμπρόπουλο, η κεφαλιά του οποίου μετά το φάουλ του Πλατέλλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Αραμπατζή. Οι «Φαίακες» απείλησαν στο 43΄ με το βολέ του Ντουάλα που βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπάρκα. 

Ραγδαία βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Μοράις ξεμπούκωσε. Στο 78΄ «κλείδωσε» το τρίποντο με κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου, ενώ δύο λεπτά μετά από ασίστ του Μάνταλου ο Πέκχαρτ με πλασέ έκανε το 3-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90΄ ο Ντιόγκο με το αυτογκόλ που πέτυχε μετά τη συρτή πάσα του Αραβίδη. 

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίας, Σιμόες (55΄ Γιόχανσον), Γαλανόπουλος, Πλατέλλας (55΄ Μάνταλος), Χριστοδουλόπουλος (86΄ Ζόριτς), Αραβίδης, Πέκχαρτ 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Ματιέ, Μοϊσέ, Γρομίτσαρης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Ναζίμ (46΄ Νίκιτς), Γεωργίου, Ντουάλα (67΄ Σπίνουλας), Αρναρέλλης, Παμλίδης (70΄ Γεωργακόπουλος)