X

Στραματσόνι: νέα αρχή για Παναθηναϊκό με νίκη επί του Ηρακλή

Την βεβαιότητα του ότι η ομάδα θα ξαναμπεί σε τροχιά επιτυχιών, εξέφρασε ο Ιταλός κόουτς, αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι, κόντρα και πάλι στον Ηρακλή.

Ant1news

Σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών εμφανίστηκε ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός προπονητής του «τριφυλλιού» εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ομάδα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν, αρκεί να μην χαθεί η ηρεμία στ΄ αποδυτήρια.

Αναφερόμενος στο μείζον πρόβλημα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός και δεν είναι άλλο από την επιθετική δυστοκία που παρατηρείται σε έντονο βαθμό, ο προπονητής των «πρασίνων» τόνισε, «υπάρχει θέμα, καθώς είναι κάτι που συνέβη σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, αρχικά με τη Βέροια και μετά με τον Ηρακλή. Δημιουργήσαμε πάνω από 30 τελικές προσπάθειες και πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες, αλλά πετύχαμε μόνο ένα γκολ. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Αυτό το γνωρίζουμε, όπως και το γεγονός ότι οι παίκτες που βρέθηκαν σε θέσεις για γκολ διαθέτουν καλά τελειώματα. Καλό θα είναι να μη δημιουργούμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ αυτό που υπάρχει».

Το «φάρμακο» για τον κόσμο, σύμφωνα με τον Στραματσόνι είναι ένα, «η επιστροφή στις νίκες. Καταλαβαίνω απόλυτα τους φιλάθλους μας διότι ήταν μία άσχημη εβδομάδα για μας. Τους διαβεβαιώνω, όμως, ότι οι παίκτες δουλεύουν πολύ σκληρά σε καθημερινή βάση για να βελτιώνουν την απόδοσή τους. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πριν από 20 μέρες ήμασταν πρώτοι αλλά η περασμένη εβδομάδα δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Αισθανόμαστε λυπημένοι και για τον κόσμο μας, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για τις νίκες, ξεκινώντας από την Κυριακή με τον Ηρακλή».

Σε ερώτηση που του έγινε για την απόφασή του να δώσει την ευκαιρία στο νεαρό Μίγγο στο ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή, είπε, «είναι μέρος της φιλοσοφία μας. Τον χρησιμοποίησα στην ενδεκάδα, διότι διέκρινα τις ικανότητές του στην προπόνηση. Είναι ένας ενδιαφέρον νέος παίκτης, με ισχυρή προσωπικότητα, είναι έξυπνος τακτικά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλω να ασκήσω πίεση πάνω του. Είμαι ικανοποιημένος από το ντεμπούτο του και αυτό είναι καλό νέο για τον Παναθηναϊκό».

 

Ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης με το «Γηραιό», το μεσημέρι της Κυριακής, αυτή την φορά για το πρωτάθλημα, ο Αντρέα Στραματσόνι ήταν ξεκάθαρος, «ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, πρώτα απ΄ όλα στο θέμα των ευκαιριών και του σκοραρίσματος. Σε τέτοια ματς είναι πολύ σημαντικό να ανοίξεις πρώτος το σκορ. Μετά μπορεί να γίνουν όλα ευκολότερα. Γι΄ αυτό στο διήμερο που ακολουθεί δεν θα πρέπει να χάσουμε την ηρεμία μας. Ξεκουράσαμε και κάποιους παίκτες σήμερα για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την Κυριακή».

Τέλος, για το αν η ομάδα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην πίεση που υπάρχει, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε,«η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι πολύ βαριά. Δεν είναι μία απλή φανέλα. Οπότε όλοι μας, με εμένα πρώτο, θα πρέπει να δίνουμε τα πάντα γι΄ αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο που έχει πολύ μεγάλη ιστορία και πρέπει να φέρνει συνέχεια επιτυχίες. Όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα το ξέραμε αυτό από την πρώτη στιγμή. Οι οπαδοί μας βοηθούν από την πρώτη μέρα και είναι για μας σαν να έχουμε ένα παίκτη… παραπάνω στο γήπεδο και πιστεύω ότι θα δουν την ομάδα να ανταποκρίνεται στην πίεση», συμπλήρωσε ο Ιταλός μιλώντας στη NOVA.