X

Δοκιμασία στην Ασία για τον Ολυμπιακό!

Να «κλειδώσει» την πρόκριση στους «32» του Europa League θέλει ο Ολυμπιακός, απέναντι στην Αστάνα. Ωστόσο, το μυαλό των "ερυθρόλευκων" είναι στο ντέρμπι της Κυριακής.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη 

Το απόρθητο εδώ και 27 μήνες «Αστάνα Arena» είναι το «οχυρό» που καλείται σήμερα (18.00) να ρίξει ο Ολυμπιακός, προκειμένου να «κλειδώσει» την πρόκριση στους «32» του Europa League. Η πρωταθλήτρια Καζακστάν αμύνθηκε με επιτυχία υπέρ βωμών και εστίων κόντρα σε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε και η τουρκική Γαλατασαράι, παραμένοντας αήττητη στους τελευταίους 10 αγώνες στο γήπεδο της. Η τελευταία ομάδα που «απέδρασε» νικηφόρα από την κεντρική Ασία (σύνορα με Μογγολία και Κίνα) ήταν η Βιγιαρεάλ  τον Αύγουστο του 2014 όταν επικράτησε με 0-3 για τα προκριματικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Ένας επιπλέον «σκόπελος» που καλείται να υπερκεράσει ο πρωταθλητής Ελλάδος είναι ο πλαστικός χλοοτάπητας. Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο συνειδητοποίησαν χθες εκ το σύνεγγυς πως ο αγωνιστικός χώρος είναι σε κακή κατάσταση και δεν έχει καμία σχέση με το γήπεδο της Γιουνγκ Μπόις. 

Ωστόσο, το υψηλότερο εμπόδιο που καλείται να υπερβεί ο Ολυμπιακός είναι… πνευματικό και αφορά το ντέρμπι «αιωνίων». Ο αγώνας της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό θα βρίσκεται στο μυαλό των «ερυθρολεύκων» εκών άκων. Ο Πάουλο Μπέντο μπορεί στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου να δήλωσε ότι «πρώτα η Αστάνα και μετά ο Παναθηναϊκός», όμως και ο ίδιος γνωρίζει τη σημασία της «μητέρας των μαχών» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, άφησε στον Πειραιά τους Φορτούνη, Μιλιβόγεβις και Ντα Κόστα και συνάμα προσανατολίζεται σε εκτεταμένο rotation. 

Όπως και να έχει την «ερυθρόλευκη» εστία  θα υπερασπιστεί ο Ιταλός Λεάλι. Οι Ομάρ, Μποτία, Βιάνα και Ρέτσος θα συνθέσουν την τετράδα της άμυνας, με τους Ρομαό και Μπουχαλάκη (έχει πιθανότητες και ο Καμπιάσο) να αποτελούν το δίδυμο της μεσαίας γραμμής. Ο Μάρτινς έχει ένα μικρό προβάδισμα  σε σχέση με τον Τσόρι όσον αφορά τον ρόλο του οργανωτή, ενώ οι Ελιουνούσι και Σεμπά θα παραμείνουν στα «φτερά» της επιθετικής γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης θα επιστρέψει ο Όσκαρ Καρντόσο, ο  οποίος ελπίζει να  «σπάσει το ρόδι» στο Καζακστάν και να πανηγυρίσει το πρώτο του «ερυθρόλευκο» γκολ. 

Στη διάθεση του Πάουλο Μπέντο βρίσκονται ακόμη οι Καπίνο, Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Φιγκέιρας, Ιντέγε, Μανθάτης, Τσιμίκας και Βούρος.