X

Δεν “κλείδωσε” την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Οι “ερυθρόλευκοι”, με αρκετές ρεζέρβες, έμειναν στο 1-1 με την Αστάνα στο Καζακστάν.

Ant1news


Δικαιούταν τη νίκη ο Ολυμπιακός μέσα στο Καζακστάν, ειδικά στο β' ημίχρονο, όμως έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League. Οι γηπεδούχοι, που διατήρησαν το αήττητο της έδρας τους, προηγήθηκαν στο 8' με τον Ντεσπότοβιτς και οι «ερυθρόλευκοι», που αγωνίστηκαν χωρίς πολλούς βασικούς, ισοφάρισαν στο 30' με τον Σεμπά. 

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν νωρίς με κόρνερ στο 4' και καρφωτή κεφαλιά του Βιάνα, που πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι, όμως η Αστάνα «απάντησε» αμέσως και με γκολ. Στο 8' ο Τουμάσι έφυγε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Ντεσπότοβιτς, ο οποίος  έκανε το 1-0. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο κινητικοί, είχαν ρυθμό και χτυπούσαν με ταχύτητα από τα άκρα και κυρίως από τη μεριά του Ρέτσου. Κόντρα, όμως, στη ροή δίχτυα  βρήκε ο Ολυμπιακός στο 30' με κεφαλιά του Σεμπά, μετά από σέντρα του Μανθάτη. Έκτοτε η στιγμή η Αστάνα έχασε τον ρυθμό της και το ματς ισορρόπησε. 

Με δύο άστοχες κεφαλιές από κάθε πλευρά ξεκίνησε το β' ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ήταν, πάντως, καλύτερος στο δεύτερο 45λεπτο και πολύ πιο απειλητικός.  Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν και δοκάρι στο 85’ με τον Μάρτινς κι έτσι το ματς έληξε στο 1-1, αποτέλεσμα που φέρνει τους Πειραιώτες πιο κοντά στην επόμενη φάση.   

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 

ΑΣΤΑΝΑ (Στάνιμιρ Στοΐλοφ): Έριτς, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ, Ντεσπότοβιτς (82' Κουλμπέκοφ), Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Τουομάσι (93' Ναγιαριάν), Μαλίι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα, Σόμκο. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βιάνα, Μποτία, Καμπιάσο (81' Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μάρτινς (91' Ανδρούτσος), Μανθάτης (64' Ελιουνούσι), Σεμπά, Καρντόσο.