X

Άτυπη σύσκεψη κορυφής για το ποδόσφαιρο υπό τον Τσίπρα

Πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης μετά τον εμπρησμό στο σπίτι του Μπίκα και την απόφαση της ΕΠΟ για διακοπή του πρωταθλήματος.

Ant1news

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, απόψε στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή τον κ.κ Κοντoνή, Παπαγγελόπουλου, Τόσκα και Βασιλειάδη, σχετικά με τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, στον απόηχο των ανησυχητικών εξελίξεων μετά τον εμπρησμό στο σπίτι του Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργου Μπίκα, που οδήγησε την ΕΠΟ να διακόψει  επ’ αόριστον το ελληνικό πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα, ο νέος υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, πρότεινε σε FIFA και UEFA τον ορισμό ξένων διαιτητών στους αγώνες της Σούπερ Λίγκα για διάστημα που θα οριστεί από κοινού, κάτι που εξετάζεται από τις διεθνείς ομοσπονδίες, ενώ η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε σε σύσκεψη τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ. 

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ επισήμανε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της ότι «η διακοπή δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν μόνον υπό συνθήκες ασφάλειας για όλους άποψη που συμμερίσθηκαν και οι FIFA/UEFA.» 

Μάλιστα επίκειται ειδική σύσκεψη μεταξύ της FIFA και της UEFA ΦΑ για την Ελλάδα προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα της διαιτησίας και της διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων.

Κινήσεις και σε επίπεδο Super League

Συνδιάσκεψη με θέμα, «το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας» επιδιώκει να διοργανώσει η ΠΑΕ ΑΕΛ που απηύθυνε πρόσκληση στους προέδρους των ΠΑΕ οι οποίες συνθέτουν την «Κίνηση των 12»: Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Κέρκυρα, Ηρακλής, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς, Βέροια.

Την πρωτοβουλία πήρε η ΑΕΛ μαζί με την ΠΑΕ Βέροια, ενώ η πρόσκληση κοινοποιήθηκε και στους ιδιοκτήτες των τεσσάρων «μεγάλων» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). «Κατά την κρίση μας, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη και η παρουσία σας» όπως αναφέρει το συνοδευτικό email. Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Μπίκας: είναι ντροπή και ψέματα τα όσα γράφουν για μένα

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, που είναι το κεντρικό πρόσωπο, στο τελευταίο δράμα που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, έσπασε σήμερα τη σιωπή του και μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αρένα FM».

«Έχω σπίτι 33 τετραγωνικά στην Ιερισσό, δεν θέλω να γράφουν ψέματα ότι έχω έπαυλη, ας δουν τα συμβόλαια του σπιτιού, Είναι ένα συγκρότημα 13 κατοικιών και το δικό μας είναι μόλις 33 τετραγωνικά, ας έρθουν να το δουν», τόνισε με έμφαση.

«Δούλεψα στην Εμπορική Τράπεζα επί 26 χρόνια μαζί με τη γυναίκα μου, ιδρώτας και κόπος τόσων χρόνων και πήραμε το 2001 αυτό το σπίτι, δεν έχουμε τίποτε άλλο. Δεν έχω μαντήλι να κλάψω! Γιατί γράφουν ψέματα; Είναι ντροπή. Λυπάμαι για τα σπίτια που κάηκαν δίπλα από το δικό μου, η ζημιά φτάνει συνολικά τις 300.000, δεν ξέρω τι να πω, είμαι σε απόγνωση...», ανέφερε μεταξύ άλλων.