X

“Καμπάνα” περιμένει την Εθνική Ελλάδας

Με αγωνία περιμένουν οι ιθύνοντες της Εθνικής μας την απόφαση της FIFA και της UEFA και την σχεδόν βέβαιη τιμωρία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ant1news

Δεδομένη θεωρείται η τιμωρία για την εθνική Ελλάδας για τα όσα έγιναν την Κυριακή, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στο Φάληρο.

Αυτό τουλάχιστον διαρρέεται από τα υψηλά κλιμάκια της FIFA και της UEFA, καθώς πέραν όλων των άλλων είναι γνωστή η ευαισθησία που υπάρχει σε οποιαδήποτε μορφή σύνδεσης του ποδοσφαίρου με την πολιτική.

Έτσι πέρα από τα επεισόδια πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα και τις αψιμαχίες με τους φιλάθλους της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, αυτό που μας βάζει στο στόχαστρο είναι το επίμαχο πανό που αναρτήθηκε στο γήπεδο.

Το πανό, που ανέβηκε στο γήπεδο για λίγα λεπτά, έγραφε στα σέρβικα, «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρενίτσα») και αναφέρεται στο έγκλημα πολέμου στην ομώνυμη πόλη, τον Ιούλιο του 1995, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, όπου σφαγιάστηκαν 8.000 Βόσνιοι μουσουλμάνοι.

Βέβαια για τα επεισόδια στο γήπεδο, θα απολογηθούν και οι Βόσνιοι, η τιμωρία των οποίων είναι πολύ πιθανή επίσης.