X

FIFA: εντολή για την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Η οδηγία δόθηκε αλλά τα πάντα βρίσκονται στον «αέρα» καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΚΕΔ για να ορίσει διαιτητές.

Ant1news

Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ της FIFA, της UEFA και του επιτετραμμένου της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για την Ελλάδα Κωστάκη Κουτσοκούμνη διεξήχθη  με αντικείμενο τα τελευταία γεγονότα στη χώρα μας και την διακοπή των πρωταθλημάτων.

Η FIFA έδωσε στον κ. Κουτσοκούμνη και την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ οδηγία για την επανεκκίνηση των εθνικών πρωταθλημάτων της Ελλάδος, έστω και αν ακόμα δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την φωτιά στην οικεία του Γιώργου Μπίκα στην Χαλκιδική.

Μάλιστα η παγκόσμια ομοσπονδία φέρεται να εκφράζει την ανησυχία της για την καθυστέρηση της έκδοσης του πορίσματος, ωστόσο κρίνει ότι το γεγονός αυτό δεν πρέπει να εγκλωβίσει το ποδόσφαιρο και επομένως ζητά να διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο τα πάντα θα κριθούν την Πέμπτη στην συνεδρίαση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ, καθώς η προσπάθεια συγκρότησης της νέας κεντρικής επιτροπής διαιτησίας με τα κατάλληλα πρόσωπα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, με τον Κωστάκη Κουτσοκνούμη να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την επίλυση του θέματος.

Παράλληλα ο ορισμός ξένων διαιτητών σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κρίθηκε προς το παρόν μη πρόσφορο μέτρο, όπως και ο διορισμός ξένου προέδρου στην Κ.Ε.Δ.