X

Έφυγε ο Στραματσόνι – έρχεται ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό

Ανακοινώθηκε και επισήμως η απομάκρυνση του Ιταλού από τον πάγκο της ομάδας. Στη θέση του αναμένεται να έρθει ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ant1news

Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη

Αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού με την ντροπιαστική για τους ''πράσινους'' ήττα στον βούρκο του Ηρακλείου και τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από το κύπελλο να αποτελεί την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ιταλό προπονητή, ο οποίος μάλιστα στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο του τριφυλλιού επέλεξε να ρίξει για ακόμη μια φορά την ευθύνη στους παίκτες του, μετά το 2-1 από τον ΟΦΗ.

Εξαγριωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποδοκίμασαν έντονα τον Αντρέα Στραματσόνι και τους παίκτες στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή στο Ηράκλειο και με την επιστροφή στην Αθήνα ο Ιταλός τεχνικός ενημερώθηκε από τον Γιάννη Αλαφούζο για την λύση της συνεργασίας τους, μετά την απογοητευτική εικόνα της ομάδας και την μόλις μία νίκη στα τελευταία δέκα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωση της, πάντως, κάνει λόγο για παραίτηση του Στραματσόνι:

‘’Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες του προπονητή και του Προέδρου που επεδίωξαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια καλή ομάδα με φιλόδοξες προοπτικές, μια σειρά από αρνητικούς εξωγενείς παράγοντες, οδήγησαν σε καταστάσεις έξω από το δικό τους έλεγχο.

Έπειτα από μακρά συνομιλία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Αντρέα Στραματσόνι, με απόφαση του Προέδρου, για την προστασία της ομάδας από επικίνδυνες εξελίξεις, που δεν συνδέονται άμεσα με το ποδόσφαιρο, ο Αντρέα Στραματσόνι παραιτήθηκε από προπονητής της πρώτης ομάδας.

Ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Αντρέα Στραματσόνι να συνεχίσει να ενισχύει και να υποστηρίζει το σχέδιό του για τον Παναθηναϊκό’’.

Έρχεται… ο Ουζουνίδης

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναμένεται να αποτελέσει τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού. Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου αλλά και πρώην παίκτης των ‘’πρασίνων’’ γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα και έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για την ομάδα.