X

Τα πρώτα βήματα του Άλαν Ρουσέλ της Σαπεκοένσε (βίντεο)

Συγκίνηση από τον ένα από τους έξι επιζώντες. Οι ευχαριστίες και το μήνυμά του από το νοσοκομείο της Κολομβίας.

Ant1news

Ο αμυντικός της Σαπεκοένσε Άλαν Ρουσέλ, ένας εκ των έξι διασωθέντων της αεροπορικής τραγωδίας, κατά την οποία έχασαν τις ζωές τους οι συμπαίκτες του και συνολικά 71 άτομα, έκανε τα πρώτα του βήματα, σε νοσοκομείο της Κολομβίας, όπου νοσηλεύεται.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το Νοσοκομείο περπατά, ευχαριστεί όσους τον στήριξαν και δηλώνει την επιθυμία του να επιστρέψει στη Βραζιλία.

«Σας ευχαριστώ όλους, όσους ανησύχησαν για την ανάρρωσή μου. Θέλω να σας πω ότι πάω καλά. Σύντομα θα επιστρέψω στη Βραζιλία, όπου θα ολοκληρώσω την ανάρρωσή μου. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη και τα μηνύματα που μου στείλατε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε.

Ο Ρουσέλ είναι ο ένας από τους έξι επιζήσαντες της ομάδας που ξεκληρίστηκε, ενώ πήγαινε να διεκδικήσει το Κύπελλο Copa Sudamericana, το οποίο τελικά της απονεμήθηκε τιμητικά, σε ειδική τελετή.

Ο Ρουσέλ υπεβλήθη σε μια σειρά επεμβάσεων, ενώ δύο ακόμα επιζήσαντες, ένας Βολιβιανός δημοσιογράφος κι ένα μέλος του συνεργείου του, παραμένουν στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, ο τερματοφύλακας της ομάδας, Τζάκσον Φόλμαν, νοσηλεύεται μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, ενώ ο αμυντικός Έλιο Νέτο από τραύματα στο κεφάλι, το θώρακα και τα πνευμόνια του.

Ένας ακόμα δημοσιογράφος έχει υποστεί τραύματα στα πλευρά του και μερική ρήξη του πνεύμονά του, ενώ μέλη του συνεργείου του νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα.

Ένα μέλος του βολιβιανού τηλεοπτικού συνεργείου έχει πάρει εξιτήριο.

Οι Αρχές της Βολιβίας έχουν ανακαλέσει την άδεια πτήσεων από την αεροπορική εταιρεία LaMia, ιδιοκτήτρια του μοιραίου αεροσκάφους, ενώ έχει προσαχθεί ο επικεφαλής της.

Οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται.