X

Τιμώρησαν τη Σαπεκοένσε γιατί δεν “κατέβηκε” να αγωνιστεί!

Δεν έχει προηγούμενο η απόφαση της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας που προκάλεσε αγανάκτηση. Τι συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ant1news

Απ’ ότι φαίνεται οι μοναδικοί άνθρωποι στον πλανήτη που δεν έτυχε να ακούσουν για την τραγωδία που έπληξε την ποδοσφαιρική ομάδα της Σαπεκοένσε, είναι αυτοί που απαρτίζουν την βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία…. Διαφορετικά δεν μπορεί μα εξηγήσει κανείς την αδιανόητη απόφαση που έλαβαν και έχει γίνει «κόκκινο πανί» σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Οι ιθύνοντες της ομάδας είχαν ενημερώσει την ομοσπονδία  για το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν θα μπορούσαν να κατέβουν στο γήπεδο, για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν με αντίπαλο την Ατλέτικο Μινέιρο.

Η αντίδραση της ομοσπονδίας όμως ήταν απίστευτη. Τηρώντας κατά γράμμα τον κανονισμό, μηδένισε την ομάδα στον συγκεκριμένο αγώνα, της αφαίρεσε 2 βαθμούς και της επέβαλε πρόστιμο ύψους 28.000 ευρώ!

 

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ούτε η αντίπαλη ομάδα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και τιμωρήθηκε επίσης με αφαίρεση 2 βαθμών αλλά και χρηματικό πρόστιμο τριπλάσιο από αυτό που επιβλήθηκε στη Σαπεκοένσε.

 

Πέραν της γενικής κατακραυγής για την απόφαση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, οι άνθρωποι της έκαναν και παγκόσμιο ρεκόρ…  Είναι ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που και οι δυο ομάδες έχασαν τον αγώνα με 3-0 στα χαρτιά!