X

Διπλή βράβευση για τον Φερνάντο Σάντος ως καλύτερου προπονητή (Βίντεο)

Τιμήθηκε στα Globe Soccer Awards στο Ντουμπάι, ενώ αναδείχθηκε στην κορυφή της λίστας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου.

Ant1news

Τα “ποδοσφαιρικά Όσκαρ”, όπως αποκαλούνται τα Globe Soccer Awards, απονεμήθηκαν στο Ντουμπάι.

Το βραβείο του καλύτερου προπονητή κέρδισε πανάξια ο Φερνάντο Σάντος, για την κατάκτηση του Euro 2016 με την Εθνική Πορτογαλίας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναδείχθηκε, εξάλλου, καλύτερος προπονητής εθνικών ομάδων για τη χρονιά που φεύγει από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Ειδικοί του αθλήματος από 56 χώρες «χάρισαν» 199 βαθμούς στον τεχνικό που οδήγησε το καλοκαίρι την εθνική Πορτογαλίας στην κορυφή της Ευρώπης, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν στην εθνική Ελλάδας (2010-14), ενώ έχει θητεύσει ακόμη σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

 

Καλύτερος ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ευχαρίστησε μέσω video link από την Ισπανία για την διάκριση. Την προσφώνηση έκανε ο Πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο της καλύτερης ομάδας για λογαριασμό της “Βασίλισσας”.

Καλύτερος διαιτητής για το 2016 αναδείχθηκε ο Βρετανός Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος “σφύριξε” τους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, του Champions League και του Κυπέλλου Αγγλίας.