X

Ο Τέβες έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο (Βίντεο)

Ο Αργεντινός επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Κίνας, έναντι περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο!

Ant1news

Ο Κάρλος Τέβες είναι και επίσημα νέος παίκτης της Σαγκάη Σενχουά. Με μία δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ομάδα της Κίνας που έχει προπονητή τον Γκουστάβο Πογιέτ (πρώην τεχνικό της ΑΕΚ), επιβεβαίωσε αυτό που ήταν κοινό μυστικό: την συμφωνία με τον Αργεντινό επιθετικό για συμβόλαιο δύο χρόνων.

Ο κινεζικός σύλλογος κατέβαλε 11.000.000 ευρώ στην Μπόκα Τζούνιορς για την απόκτηση του Τέβες, ενώ τα έσοδα του Αργεντινού σταρ “αγγίζουν” τα 40 εκατομμύρια καθαρά ανά σεζόν.

Επιπλέον συμφωνήθηκε, πως εάν μετά την πρώτη σεζόν της διετής σύμβαση, ο Τέβες θα ήθελε να αφήσει την Σαγκάη, θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσοστό του ποσού που καταβλήθηκε από τον σύλλογο. Με τη σειρά της η Μπόκα Τζούνιορς θα χρειαστεί να πληρώσει το 60% από τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Παρελθόν αποτελεί για την ομάδα της Κίνας ο Ντεμπά Μπα, ο οποίος δεν βρίσκεται στα σχέδια του νέου προπονητή. Μαζί με τον Τέβες, οι ξένοι είναι οι Κολομβιανοί Φρέντι Γκουαρίν και Τζοβάνι Μορένο και ο Νιγηριανός Ομπαφέμι Μάρτινς. Ο Τέβες θα ενταχθεί στην ομάδα τον Ιανουάριο. Η ομάδα ήδη προετοιμάζεται για την φάση των ομίλων του Champion League.

 

Αν όλα πάνε καλά, ο Τέβες, πιο ακριβοπληρωμένος πλέον ποδοσφαιριστής στον κόσμο, θα κάνει το ντεμπούτο του στην διοργάνωση, στις 8 Φεβρουαρίου με την Μπρισμπέιν Ρόαρ από την Αυστραλία. Επόμενος που θα βρεθεί στην Κίνα, θα είναι πιθανότατα ο Φερνάντο Γκάγκο.

Όσο-όσο πληρώνουν οι Κινέζοι 

Τέβες και Όσκαρ είναι τα πρώτα… βήματα του φετινού χειμώνα στην αγορά της Κίνας, που φαίνεται ότι δεν θα “προδώσει” τη γραμμή των δύο τελευταίων σεζόν. Αγοράζοντας τα πάντα, ξεπερνώντας τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες που οφείλονται σε μισθούς. Η επίθεση των Κινέζων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μαζεύοντας στη συλλογή τους κορυφαίους παίκτες και προπονητές, ικανούς να μεταφέρουν την τεχνογνωσία. Μάλιστα, θα επιδιώξουν να κάνει το ίδιο και με τους διαιτητές.

 

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. Περισσότερα από 761 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν σε παίκτες τα τελευταία δύο χρόνια. Το πρωτάθλημα της Κίνας στις δύο τελευταίες αγορές ήταν το δεύτερο στον κόσμο σε δαπάνες, μετά την Premier League, μπροστά από όλα τα άλλα, Bundesliga, La Liga, Ligue 1, Serie A. Αρχίζουν να ανησυχούν, όχι μόνο οι ανταγωνιστές, αλλά σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt, οι ίδιοι οι Κινέζοι: ο αγώνας προς την κορυφή δείχνει, λένε, μια φούσκα που απειλεί να νοθεύσει την αγορά. Η διοργανώτρια αρχή σκέφτεται να αλλάξει τον κανόνα που επιτρέπει σε τέσσερις ξένους και έναν από την Ασία σε 3 +1.

«Οι ξένοι παίκτες έδωσαν ώθηση στο πρωτάθλημα και έκαναν τα παιχνίδια πιο ενδιαφέροντα, αλλά δημιούργησε επίσης ένα μεγάλο οικονομικό βάρος και περιόρισε τις πιθανότητες των γηγενών παικτών,» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από την κινέζικη Super League.

 

Ο Γιούργκεν Κλοπ άσκησε κριτική στον Όσκαρ, που άφησε τα γήπεδα της Αγγλίας για να πάει στην Κίνα στα 25 του χρόνια. Ο Ζερβίνιο, όμως, απάντησε έμμεσα, δίνοντας την δική του εξήγηση. Ο πρώην παίκτης της Ρόμα κερδίζει 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο, χωρίς τα μπόνους: «Παίρνω 150 χιλιάδες ευρώ καθαρά για κάθε γκολ που σημειώνω και 60 χιλιάδες για κάθε παιχνίδι που παίζω. Στην Ευρώπη θα ήταν αδιανόητο, ακόμα και στη Ρεάλ Μαδρίτης...,» τόνισε χαρακτηριστικά.