X

Super League: “Πέρασε” από την Λιβαδειά ο ΠΑΟΚ

Ο “Δικέφαλος”… ζορίστηκε αλλά τελικά επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού με γκολ του Πέλκα.

Ant1news


Τα βρήκε… σκούρα ο ΠΑΟΚ απέναντι στον μαχητικό Λεβαδειακό, στο πλαίσιο του εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής της Super League, αλλά πήρε τη νίκη 1-0 στο τέλος με γκολ του Πέλκα. 

Ο ΠΑΟΚ, παρότι μετέτρεψε το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο, στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύονταν να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ναμάσκο. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 30’. Μετά από κόρνερ του Μπισεσβαρ ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μυστακίδης από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Λεβαδειακός «απάντησε» στο 45’ τον Βαγγέλη Μάντζιο, τη λόμπα του οποίου όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Γλύκος. 

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν με ευκολία το μηδέν μέχρι το 69’ οπότε ο ΠΑΟΚ έχασε διπλή ευκαιρία. Ο Κουλούρης έκανε το σουτ, ο Ναμάσκο δεν έδιωξε καλά, ο Κάμπος πήρε το ρμπάουντ, αλλά την έστειλε πάνω στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού.Έκτοτε οι παίκτες του Ιβιτς ανέβαζαν ρυθμούς και πίεζαν ασφυκτικά, προκειμένου να πετύχουν το γκολ, το οποίο «άγγιξαν» στο 81’ όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι σε σουτ του Μάτος. Η λύτρωση ήρθε στο 84’ . Ο Κάμπος έκανε το σουτ, ο Πέλκας έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 0-1. 

Οι συνθέσεις: 

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες,Κουλιμπαλί, Μεντί, Καραμπουε (78’ Βασιλείου), Καραχάλιος (70’ Μάγκας), Γιακουμάκης (90’ Καψάσκης), Μάντζιος. 

ΠΑΟΚ (Ιλια Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ (90’ Μαλεζάς), Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Μυστακίδης (71’ Πέλκας), Αθανασιάδης (61’ Κουλούρης).