X

Ολυμπιακός: Με Μάριν για το +12!

Δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού στα “Πηγάδια”. Οι αλλαγές του Μπέτο και οι απουσίες από το “οπλοστάσιο” του Πορτογάλου τεχνικού.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής η Ελλάδα έχει “ντυθεί” στα λευκά απ' άκρου εις άκρον. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Σούπερ Λίγκα, η οποία βρίσκεται στο έλεος του “κόκκινου” χιονιά. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων μπορεί να κάνουν λόγο για -2 βαθμούς το βράδυ (19.30) στην Ξάνθη, όμως ο Ολυμπιακός φέρεται αποφασισμένος να τους διαψεύσει και να ρίξει τη... θερμοκρασία του ελληνικού πρωταθλήματος στους -12. Τόση θα είναι η διαφορά από τη δεύτερη θέση, αν οι πρωταθλητές ρίξουν το απόρθητο εδώ και 3,5 μήνες οχυρό των Ακριτών.

Η αρμάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παραμένει αήττητη από τις 17 Σεπτεμβρίου και το ματς με τον Πανιώνιο (0-2). Έκτοτε μετρά επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, με αποκορύφωμα το “διπλό” στη Λεωφόρο (1-2). Το βαρόμετρο της Ξάνθης και ο πέραν πάσης αμφιβολίας πολυτιμότερος παίκτης της είναι ο Χαμζά Γιουνές. Ο έλκων την καταγωγή του από την Τυνησία, 31χρονος επιθετικός, έχει πετύχει 9 γκολ και μοιράζεται την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με τον Μπράουν Ιντέγε.

Ο Ολυμπιακός θα υποβληθεί, λοιπόν, στη βάσανο των “Πηγαδίων”, με μοναδικό στόχο να πάρει σαν σκαλπ το αήττητο σερί των 11 αγώνων της Ξάνθης. Πέραν της επικινδυνότητας του αντιπάλου, η ομάδα του Πειραιά καλείται να υπερκεράσει τόσο το εμπόδιο των δυσμενών καιρικών συνθηκών όσο και των δικών του απουσιών (Καρντόσο, Τσόρι, Ομάρ, Πάρντο και Ρομαό). Τις αντιξοότητες και τις απώλειες, άλλωστε, οι μεγάλες ομάδες τις χρησιμοποιούν ως αιτία για να χαλυβδωθούν και όχι ως το εύκολο άλλοθι.

Ο Πάουλο Μπέντο προσανατολίζεται σε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με το πρώτο ματς του 2017 με τον Αστέρα Τρίπολης. Δεδομένη θεωρείται η επιστροφή του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο κέντρο και του Μπράουν Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης. Την “ερυθρόλευκη” εστία θα υπερασπιστεί ο Λεάλι, με τους Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα και Ντε Λα Μπέγια (έχει πιθανότητες και ο Ρέτσος) να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Ρόλο “οχταριού” θα αναλάβει και πάλι ο Μάρτινς, ενώ ο Κώστας Φορτούνης θα κρατήσει τη “μπαγκέτα” του οργανωτή. Σύμφωνα με την τελευταία δοκιμή, ο Μάριν προορίζεται για το δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Μανθάτη, με τον Σεμπά να παραμένει στο αριστερό “φτερό”.

Στο “οπλοστάσιο” του Πορτογάλου βρίσκονται ακόμη οι Καπίνο, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο και Νικολάου.