X

Ντέρμπι κορυφής με “αυτογκόλ” Μπέντο

Άναψαν “φωτιές” στον Ολυμπιακό οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού για τον Ανσαριφάρντ, λίγο πριν από το ματς με την Ξάνθη.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Ποιος θα το περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα υποδεχόταν την Ξάνθη στο γήπεδο Καραϊσκάκη (19.30) και το ματς θα ήταν μία μονομαχία ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη ομάδα της Σούπερ Λίγκα… Οι “ερυθρόλευκοι” προέρχονται από δύο σερί ισοπαλίες σε Χανιά και Τρίπολη, με αποτέλεσμα το ντέρμπι κορυφής της 17ης αγωνιστικής να φέρει την ετικέτα του “τελικού” όχι τόσο για την ομάδα (απέχει 8 βαθμούς από τους Ακρίτες) όσο για τον Πάουλο Μπέντο.

Ο Πορτογάλος ξεκίνησε και πάλι με... αυτογκόλ από τα αποδυτήρια, δηλώνοντας για τη μετεγγραφή του Καρίμ Ανσαριφάρντ: «Είναι ένας παίκτης που θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Σίγουρα οι άνθρωποι του συλλόγου διέκριναν πως διαθέτει ποιοτικά στοιχεία και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να αποκτηθεί. Θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής γιατί στην ομάδα που έπαιζε το στιλ παιχνιδιού ήταν τελείως διαφορετικό. Θα χρειαστεί μία περίοδο προσαρμογής και μετά θα δούμε».

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο Μπέντο κατάφερε να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα. Η διοίκηση του Ολυμπιακού πέτυχε το “κόλπο γκρόσο” του Ιανουαρίου με την απόκτηση του Ιρανού επιθετικού και ο τεχνικός της ομάδας θέλησε να “ακυρώσει” αυτή την σπουδαία μετεγγραφή λες και η “φαρέτρα” του είναι γεμάτη με επιθετικά βέλη.

 

Ο Μπράουν Ιντέγε μπορεί να πετάει “φωτιές” και να φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, όμως ο Πασιέντσια βρίσκεται στην Πορτογαλία και ο Όσκαρ Καρντόσο στον οποίο ο Ολυμπιακός έστρωσε “χρυσοποίκιλτο” χαλί αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ με τις... ευλογίες του Πορτογάλου, δεν βρίσκει δίχτυα ούτε στα προπονητικά διπλά στο Ρέντη. Όσο και να θέλει να στηρίξει την επιλογή του, το μόνο που θα καταφέρει είναι να αγωνίζεται ο Παραγουανός στο Καραϊσκάκη και να γίνεται αποδέκτης της μουρμούρας του κόσμου. Κάτι σαν την υπόθεση Βιάνα ένα πράγμα.

Χωρίς να φέρει την παραμικρή ευθύνη ο νεαρός Βραζιλιάνος, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο ντέρμπι κορυφής με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον άπειρο Βιάνα και τον νεανία Ρέτσο. Ο Φιγκέιρας θα είναι στο δεξί άκρο και ο Ντε Λα Μπέγια στο αριστερό, ενώ ο Καπίνο θα επιστρέψει στα γκολπόστ αντί του εμπύρετου Λεάλι.

Το δίδυμο Ανδρούτσου-Μιλιβόγεβιτς θα παραμείνει στο κέντρο, με τον Κώστα Φορτούνη να αναλαμβάνει και πάλι τον ρόλο του οργανωτή, πίσω από το μοναδικό προωθημένο Μπράουν Ιντέγε. Θέση στα “φτερά” της επίθεσης θα πάρουν ο Σεμπά με τον Ελιουνούσι.

Στη διάθεση του Μπέντο βρίσκονται ακόμη οι Καμπιάσο, Καρντόσο, Χουτεσιώτης, Σισοκό, Μανθάτης, Μάριν και Νικολάου.