X

Ολυμπιακός: η ώρα του Ρομαό

Στην αρχική ενδεκάδα ο Αφρικανός αμυντικός χαφ. Η οικογένεια του Ολυμπιακού τίμησε το μεσημέρι τη μνήμη των θυμάτων της “Θύρας 7”.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Ο “κύβος ερρίφθη”! Ο Πάουλο Μπέντο άφησε εκτός αποστολής από το αυριανό ματς με τον Ηρακλή τους Μπουχαλάκη και Καμπιάσο και πήρε τη μεγάλη απόφαση να “βαφτίσει” αντί-Μιλιβόγεβιτς τον Αλέξις Ρομαό.

Ο Αφρικανός αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε αγώνα της Σούπερ Λίγκα, καθώς μέχρι τώρα είχε μία εξάλεπτη συμμετοχή με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Από την εξέδρα του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” θα παρακολουθήσει ένα ακόμη ματς πρωταθλήματος ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Όσο κι αν περίμενε ο Ιρανός να δει το όνομα του στην αποστολή των “ερυθρολεύκων” στο παιχνίδι με τον “Γηραιό”, ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε τους Μπράουν Ιντέγε και Όσκαρ Καρντόσο. Εκτός έμειναν ακόμη ο καταπονημένος από το Κόπα Άφρικα, Μανουέλ Ντα Κόστα, ο ανέτοιμος Παρέδες, ο τιμωρημένος Ρέτσος και ο “παροπλισμένος” Τσόρι.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους: Ανδρούτσο, Μποτία, Καρντόσο, Σισοκό, Ντε Λα Μπέγια, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Φορτούνη, Ιντέγε, Καπίνο, Λεάλι, Μανθάτη, Μάριν, Μάρτινς, Νικολάου, Ρομαό, Σεμπά και Βιάνα.

 

Οι “ερυθρόλευκοι” έδωσαν το “παρών” το μεσημέρι στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 θύματα της “Θύρας 7”, που έφυγαν άδικα από τη ζωή στις 8 Φεβρουαρίου του 1981.

 

Μπορεί να πέρασαν 36 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα, όμως κανείς δεν ξέχασε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Εκεί ήταν όλος ο Ολυμπιακός. Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, αλλά και τα ερασιτεχνικά αθλήματα. Εκεί και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τον απλό κόσμο, που φώναζε “αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε”...​