X

Σκορ… ασφαλείας για τον Παναθηναϊκό

Οι «πράσινοι» συνέτριψαν 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο προημιτελικό για το Κύπελλο.

Ant1news


Από το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» (ουσιαστικά) την υπόθεση πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης. Οι «πράσινοι» συνέτριψαν με 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Ο Ρέις στο 6΄, ο Κλωναρίδης στο 32΄, ο Βιγιαφάνιες στο 61΄ και ο Εμποκού (πέναλτι) στο 68΄ ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού». 

Παίζοντας με τη μπάλα κάτω από την αρχή μέχρι το τέλος ο Παναθηναϊκός έφτασε άνετα στο 4-0, χωρίς, μάλιστα, να σκοράρει ο Μάρκους Μπεργκ, που έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να προσθέσει το όνομά του στους σκόρερ του πρώτου προημιτελικού. 

Από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχε το "Τριφύλλι". Ο Ρέις στο 6΄ με δυνατό σουτ και τη βοήθεια του Δημούτσου (η μπάλα χτύπησε στο μέσο των Αρκάδων κι άλλαξε πορεία) άνοιξε το σκορ, ενώ στο 32΄ ο Κλωναρίδης με σουτ από την περιοχή «έγραψε» το 2-0. 

Η ανωτερότητα των γηπεδούχων «σφραγίστηκε» με άλλα δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος. Αρχικά στο 61΄ με το καταπληκτικό τελείωμα του Βιγιαφάνιες κι επτά λεπτά αργότερα με το πέναλτι του Εμποκού (το κέρδισε ο ίδιος όταν ανατράπηκε από τον Ντοναρούμα). 

Η πρώτη κλασική ευκαιρία στο ματς για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου χάθηκε στο 67΄, με τον Ιωαννίδη να μη μπορεί να πλασάρει τον Βλαχοδήμο, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 90΄ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι με βολέ από το ύψος της περιοχής. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο (82΄ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις (77΄ Λουντ), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Κλωναρίδης (62΄ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ.Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Βιτάλι, Σελίν, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Δημούτσος (73΄ Ιγκλέσιας), Καλτσάς (55΄ Ιωαννίδης), Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (70΄ Μπαστιάνος), Μάσα, Μανιάς