X

Για το 4x4 στα ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Τα πλάνα του Μπέντο για το ματς με την ΑΕΚ, στο οποίο έχει δώσει χαρακτήρα “τελικού”.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της ΑΕΚ, με στόχο την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα ντέρμπι της Σούπερ Λίγκα.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπορεί να απέχουν 21 βαθμούς από την ΑΕΚ και να βρίσκονται αγκαλιά με το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, όμως το κίνητρο είναι τεράστιο για τους πρωτοπόρους της Σούπερ Λίγκα. Θέλουν να δώσουν συνέχεια στην άπταιστη διαδρομή τους στα ντέρμπι, προκειμένου να ταξιδέψουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην Άγκυρα, για τη ρεβάνς με την Οσμανλίσπορ για το Europa League.

Παράλληλα, αναζητούν “εκδίκηση” για τις δύο περσινές ήττες στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ πήρε σαν “σκαλπ” το αήττητο σερί των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα και τους εκθρόνισε στο Κύπελλο, γεγονότα που δεν έχουν σβηστεί από τη μνήμη των παικτών του Πάουλο Μπέντο.

Ο Πορτογάλος έχει συνειδητοποιήσει πως ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα θα τον φέρει και πάλι σε δύσκολη θέση. Γι’ αυτό έβαλε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την ετικέτα του “τελικού” και κατέστησε σαφές στους ποδοσφαιριστές του πως η νίκη είναι εκ των ων ουκ άνευ. Πάντως, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του στην τελευταία προπόνηση. Πολλά θα εξαρτηθούν, όσον αφορά την ενδεκάδα, από τα τετ α τετ που θα έχει σήμερα με τους Κώστα Φορτούνη, Μπράουν Ιντέγε και Ταρίκ Ελιουνούσι. Οι τρεις ποδοσφαιριστές “έσφιξαν τα δόντια” για να συμπεριληφθούν στην αποστολή του Ολυμπιακού, αλλά δεν είναι 100% έτοιμοι και ελλοχεύει ο κίνδυνος της υποτροπής.