X

Βροχή από γκολ στο Μάντσεστερ Σίτι - Μονακό

Ένα από τα κορυφαία παιχνίδια στο φετινό Champions League, με νικήτρια την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ant1news

Σε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια στο φετινό Champions League, η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε “μυθική” νίκη στο “Έτιχαντ” επί της Μονακό με 5-3 και, πλέον, είναι το απόλυτο φαβορί για να προκριθεί στους προημιτελικούς της διοργάνωσης (η ρεβάνς στις 15 Μαρτίου στο Πριγκιπάτο) για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Ο αγώνας είχε φρενήρη ρυθμό σε όλο το 90λεπτο, απίστευτες ανατροπές και συγκινήσεις, διαιτητικά λάθη, “παιδικές” άμυνες, με τη Μονακό να αποδεικνύει ότι είναι μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως μεσοεπιθετικά και τη Σίτι να μην τα παρατά και με ηγέτη τον Αγκουέρο να φέρνει τα πάνω κάτω στο τελευταίο ημίωρο.

Ένα πεντάλεπτο πίεσης των «πολιτών» ψηλά τους έδωσε το προβάδισμα στο 26΄ με το πλασέ του Στέρλινγκ, μετά την εξαιρετική συνεργασία, Νταβίντ Σίλαβ-Σανέ και ασίστ του τελευταίου στον Άγγλο διεθνή. Έξι λεπτά κράτησαν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, καθώς στο 32΄ από τη “φαρμακερή” σέντρα του Φαμπίνιο (η φάση ξεκίνησε από την λάθος μεταβίβαση του Καμπαγέρο) ο “αναγεννημένος”, Ρανταμέλ Φαλκάο, με κεφαλιά-ψαράκι ισοφάρισε με το 22ο του γκολ από την έναρξη της περιόδου σε όλες τις διοργανώσεις.

Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό και στο 35΄ ο Ισπανός ρέφερι, Λαχόθ, αντί να δώσει πέναλτι και αποβολή στον Σούμπασιτς, τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Αγκουέρο (για θέατρο). Ο Αργεντινός στράικερ πέρασε τον γκολκίπερ της Μονακό και βρέθηκε στο έδαφος από το πόδι του αντιπάλου του, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να κάνει τρομερό λάθος!

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έφερε τα πάνω κάτω στο 40΄. Ο αποκαλούμενος “νέος Ανρί”:, Κιλιάν Εμπαπέ, στην παρθενική του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα στο Champions League εκμεταλλεύτηκε τη βαθιά μπαλιά του Σίλβα στην πλάτη της άμυνας της Σίτι και με ιδανικό τελείωμα στο 40΄ έκανε το 1-2. Η πρωτοπόρος της Ligue 1 έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 49΄ να “καθαρίσει” εν πολλοίς την πρόκριση, όταν ο Λαχόθ υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Φαλκάο από τον Οταμέντι. Ο Κολομβιανός ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά ο Καμπαγέρο έπεσε σωστά και μπλόκαρε!

 

Στο 57΄ από την κούρσα του Στέρλινγκ και την πάσα στον Αγουέρο, ο τελευταίος με σουτ από πλάγια στην περιοχή πέτυχε το 2-2. Τεράστια η ευθύνη του Σούμπασιτς, καθώς το σουτ του Αργεντινού ήταν... προπονητικού χαρακτήρα. Η απίστευτη Μονακό όχι μόνο δεν πτοήθηκε από το γκολ της ισοφάρισης, αλλά στο 61΄ με το ονειρώδες γκολ του Φαλκάο (πήρε την... ταυτότητα του Στόουνς στην φάση) πέρασε και πάλι μπροστά με 3-2.

Αυτό ήταν. Από κει και πέρα η Μονακό έπαθε “μπλακ άουτ”, ενώ αντίθετα η Σίτι “άναψε τις μηχανές” της και τα πάντα άλλαξαν. Στο 71΄ με απευθείας σουτ μετά από κόρνερ ο Αγουέρο ισοφάρισε για τους “πολίτες” και έξι λεπτά μετά ο Στόουνς… πήρε το αίμα του πίσω για τα λάθη που έκανε στο δεύτερο και τρίτο γκολ της Μονακό και με κοντινή προβολή έκανε το 4-3. Το “κερασάκι στην τούρτα” έβαλε το Σανέ στο 82΄.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγέρο, Σανιά, Στέρλινγκ (89΄ Νάβας), Αγουέρο (87΄ Φερνάντο), Ντε Μπράιν, Σανέ, Ντ.Σίλβα, Στόουνς, Φερναντίνιο, Οταμέντι, Τουρέ.

Μονακό: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Φαλκάο, Μπ.Σίλβα (84΄ Μουτίνιο), Μπακαγιόκο (88΄ Ντιράρ), Σιντιμπέ, Μεντί, Ράτζι, Γκλικ, Λεμάρ, Εμπαπέ.