X

Έκανε το… “θαύμα” του ο ΑΠΟΕΛ

Οι “γαλαζοκίτρινοι” ξεχαρβάλωσαν την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε  και τσέκαραν το εισιτήριο για τους “16” του Europa League.

Ant1news


Θρίαμβος για τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Κρίστιανσεν ανέτρεψε το 3-2 του Σαν Μαμές και με τη νίκη της (2-0) στην Κύπρο πήρε το εισιτήριο για τους “16” του Europa League.  

Οι Κύπριοι ρίσκαραν και δικαιώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Πιέρος Σωτηρίου με  προβολή στο 46’ ύστερα από σέντρα του Εφραίμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Βάσκων κι έβαλε “φωτιά” στο ματς.

Το γήπεδο “έβραζε” και ο ΑΠΟΕΛ χτύπησε ξανά. Ο Γιαννιώτας κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Μπαλενθιάγκα, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και στο 54’ έφερε την ομάδα του αγκαλιά με την πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν τα ρέστα τους στο φινάλε, πίεσαν πολύ, έπαιξαν με παίκτη περισσότερο, αφού αποβλήθηκε ο Σωτηρίου στο 65’ με δεύτερη κίτρινη, όμως παρά τις φάσεις που δημιούργησαν δεν βρήκαν δίχτυα.  

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους (76΄ Εμπεσίλιο), Γιαννιώτας, Εφραίμ (71΄ Βάντερ), Μπαράλ (60΄ Ντε Καμάργκο), Σωτηρίου

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Μουνιαΐν, Γουίλιαμς, Σουσαέτα (57΄ Βιγιαλίμπρε), Ετσέιτα (70΄ Ιτουράσπε), Ντε Μάρκος (79΄ Μερίνο), Γκαρθία, Μπαλενθιάγα, Γεράι