X

Αιχμές Μπέντο κατά της διοίκησης του Ολυμπιακού

Αιφνιδίασε ο Πορτογάλος τεχνικός με τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ.

Ant1news

Το ήδη βαρύ κλίμα που υπάρχει στις τάξεις του Ολυμπιακού, μετά τη νέα ήττα στο πρωτάθλημα, αυτήν τη φορά με 2-0 από τον ΠΑΟΚ, ήρθε να το βαρύνει ακόμη περισσότερο ο Πάουλο Μπέντο, με τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Η πειραϊκή ομάδα, μετά από 21 χρόνια, έχασε σε πρωτάθλημα για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και μάλιστα χωρίς να σκοράρει σε κανένα από τα τρία ματς και ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε αιχμές κατά της διοίκησης και των αποφάσεων που πήρε για την παραχώρηση βασικών παικτών, όπως ο Μιλιβόγεβιτς, ο Ιντέγε και ο Ελαμπντελαουί.

«Είναι κάτι που δεν μας αρέσει», είπε αρχικά για τις τρεις σερί ήττες και συνέχισε: «Είναι μια πραγματικότητα που δεν είναι ευχάριστη για εμάς, αλλά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Όπως συνέβη να νικήσουμε και τα τρία ντέρμπι μέσα στη χρονιά. Δεν θα το χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία, αλλά όταν χάνουμε τόσο καλούς παίκτες όπως ο Ιντέγε, ο Μιλιβόγεβιτς και ο Ομάρ, τότε αυτό θα έχει αντίκτυπο. Είμαστε διαφορετική ομάδα μετά τον Φεβρουάριο, αλλά δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία και θα συνεχίσουμε την πορεία μας»,

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, αφού βρισκόμαστε μέσα στους στόχους μας, έχουμε ευρωπαϊκά παιχνίδια και με πολύ καλά αποτελέσματα. Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, εκπληρώνοντας τους στόχους μας».

 

Για τον ΠΑΟΚ είπε: «Γνωρίζαμε ότι έχουμε έναν δύσκολο αγώνα, αλλά στην αρχή ήμασταν πολύ καλοί. Από ένα λάθος δικό μας ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά και πέτυχε γκολ. Από εκεί και πέρα είχαμε πολύ δύσκολο έργο. Και στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Σε αντίθεση με εμάς, ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο ενισχύθηκε με πολύ καλούς, ποιοτικούς και γρήγορους παίκτες. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας και έτσι κρίθηκε το παιχνίδι».

 

Σε ερώτηση για τη δυστοκία του Ολυμπιακού στην επίθεση, απάντησε: «Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Πρέπει να δουλεύουμε σε κάποια πράγματα. Πριν από κάθε παιχνίδι έχουμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε, αφού παίζουμε συνεχόμενα ματς. Έχουμε χάσει σημαντικούς παίκτες και όλα αυτά έχουν οδηγήσει στα προβλήματα που έχουν προκύψει».

Σχετικά με τον Ανσαριφάρντ και το ότι θα μπορούσε να είναι παίκτης του ΠΑΟΚ, αρκέστηκε να πει: «Δεν ξέρω πού θα ήταν ο Ανσαριφάρντ, αν δεν ήταν εδώ. Τον παρακολουθούσαμε καιρό και δεν ξέρω πού θα ήταν αν δεν ήταν εδώ. Δεν ξέρω αν ήταν στον ΠΑΟΚ ή κάπου αλλού».

 

Πάντως, η δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο Πάουλο Μπέντο για τη διοίκηση είναι αμφίδρομη, καθώς και η διοίκηση εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με τον Πορτογάλο τεχνικό, το κακό αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, αλλά και το γεγονός ότι έχει παροπλίσει εντελώς κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κάλυψη των κενών, όπως ο Καμπιάσο. Δεν αποκλείεται, οι δηλώσεις αυτές του Μπέντο να επιφέρουν εξελίξεις στον Ολυμπικακό γύρω από το θέμα της τεχνικής ηγεσίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα και αμέσως μετά την ήττα από τον Πανιώνιο μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δηλώσεις του στήριξε τον προπονητή και κατέκρινε τις αποδοκιμασίες του κόσμου. Αυτή η στήριξη δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συνεχίσει να υφίσταται. Μπορεί να σταματήσει και άμεσα, αν και υπάρχει το ματς με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη και ίσως τελικά αυτό να σηματοδοτήσει το αν και πότε θα τρέξουν οι όποιες εξελίξεις πάνω σε αυτό το θέμα.