X

Τέλος ο Μπέντο από τον Ολυμπιακό

Ο Πάουλο Μπέντο αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Ποιος είναι ο υπηρεσιακός προπονητής που ανακοίνωσαν οι “ερυθρόλευκοι”.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Οι “τίτλοι τέλους” έπεσαν για τον Πάουλο Μπέντο στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Αναλαμβάνει προσωρινά ο Βασίλης Βούζας, ο τέταρτος προπονητής των πρωταθλητών την φετινή σεζόν μετά τους Σίλβα, Βίκτορ και Μπέντο.

Με καθυστέρηση μερικών μηνών, ο Πάολο Μπέντο “σάλπαρε” από το λιμάνι του Πειραιά, “πληρώνοντας” όχι τόσο την αγωνιστική κρίση που περνάει ο Ολυμπιακός επί μακρόν όσο τις “εμμονές” και τις “άστοχες” δηλώσεις στην Τούμπα.

Παρά το ιστορικό χαμηλό 20αετίας με τις τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν αποφασισμένος να δώσει ακόμη μία ευκαιρία στον “εφτάψυχο” Πορτογάλο, όμως η τοποθέτηση του 48χρονου μετά το αρνητικό αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ (μετατόπισε τις ευθύνες στη διοίκηση) αποτέλεσε το “κύκνειο άσμα” του στους πρωτοπόρους της Σούπερ Λίγκα.

Ο Μπέντο είπε “αλήθειες”, αλλά σε λάθος χρονική στιγμή. Διότι πρόκειται για “ατόπημα” όταν η σεζόν βρίσκεται “επί ξυρού ακμής”, ο “καπετάνιος” της ομάδας να “τορπιλίζει” την ενότητα αμέσως μετά από μία οδυνηρή ήττα και λίγες ημέρες πριν από τον “τελικό” με την Μπεσίκτας για το Europa League. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης “ύψωνε” εδώ και αρκετό καιρό “ασπίδα προστασίας” για τον Πορτογάλο, που σαφώς και φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τη “συρρίκνωση” του ρόστερ.

Μπορεί οι απώλειες των Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε να είναι δυσαναπλήρωτες, όμως αυτός έστειλε στην εξέδρα τους Τσόρι, Μάριν και Καμπιάσο, απαξιώνοντας παράλληλα τη μετεγγραφή του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Του ανθρώπου που του έδωσε το “φιλί της ζωής” στην Άγκυρα, μιας και άφησε επιτέλους στον πάγκο τον... ντεφορμέ Όσκαρ Καρντόσο.

Υπό το φόβο να χαθούν τα κεκτημένα και να μετατραπεί ο πρώτος αγώνας με τη Μπεσίκτας σε συλλαλητήριο εναντίον του Μπέντο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να γυρίσει “σελίδα” και να πάει ο Ολυμπιακός
“συσπειρωμένος” στην αναμέτρηση με τους Τούρκους.

Τον Πάουλο Μπέντο διαδέχθηκε εκ των ενόντων και εξ εφέδρων ο Βασίλης Βούζας, ο προπονητής της αήττητης μέχρι στιγμής ομάδας των νέων. Ο νεαρός υπηρεσιακός τεχνικός θα πλαισιωθεί από τους Τάσο Πάντο, Αριέλ Ιμπαγάσα, Χρήστο Μουρίκη και Αλέκο Ρέντο, που επιστρέφει και πάλι ως προπονητής των τερματοφυλάκων.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Πάουλο Μπέντο.

Καθήκοντα υπηρεσιακού τεχνικού αναλαμβάνει ο προπονητής της Ακαδημίας μας και της ομάδας Κ20, Βασίλης Βούζας, ο οποίος θα πλαισιωθεί από τους Αριέλ Ιμπαγάσα, Τάσο Πάντο, Αλέκο Ράντο και Χρήστο Μουρίκη».