X

Προχωρά για νέο γήπεδο στου Γουδή ο Παναθηναϊκός

Θετικά αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό την πρόταση της κυβέρνησης για την κατασκευή νέου γηπέδου στου Γουδή.

Ant1news

Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη

Η έκταση στου Γουδή, πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου σήμερα βρίσκονται τα φυτώρια του Δήμου Αθηναίων προτάθηκε από την κυβέρνηση στον Παναθηναϊκό προκειμένου να αποκτήσει το τριφύλλι το δικό του σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο προβλέπει γήπεδο χωρητικότητας 35 χιλιάδων θέσεων με το κόστος να φτάνει τα 50 εκατ. Ευρώ, ενώ για την χρηματοδότηση του έργου υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με μεγάλη ελληνική τράπεζα.

Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν ενημερωθεί από υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια και αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική, ενώ συνεχείς είναι οι επαφές από το πρωί μεταξύ του υφυπουργείου αθλητισμού και του ερασιτέχνη στον οποίο και θα ανήκει το νέο πράσινο σπίτι.

Μάλιστα υπήρξε συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μπαλτάκο. Ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μιλάμε για ένα καθαρά βιώσιμο πλάνο, που δεν θα επιβαρύνει το δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο και θα δώσει λύσεις και στα προβλήματα του Παναθηναϊκού».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε το απόγευμα με τον Γιώργο Καμίνη για να συζητήσουν το σχέδιο για την νέα Αθήνα που περιλαμβάνει τέσσερις άξονες: Νέο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό στου Γουδή και κατεδάφιση στη συνέχεια της Λεωφόρου για να δημιουργηθεί αστικό πάρκο, ανάπλαση του ιστορικού κέντρου αλλά και του Ελαιώνα.

Αντίθετη πάντως στην δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στου Γουδή είναι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός που προτιμά την λύση του ΟΑΚΑ.