X

Λεμονής: η επιστροφή ενός “στρατιώτη”!

Η «εγγύηση» του παρελθόντος στον πάγκο του Ολυμπιακού και οι προκλήσεις που έχει μπροστά του ο «Sir Takis».

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

O Τάκης Λεμονής επέστρεψε στον Ολυμπιακό, έπειτα από 9 χρόνια. Είναι η τρίτη φορά στην καριέρα του που «επιστρατεύεται» για να σώσει την χρονιά, ως «κομμάτι της Ιστορίας του Συλλόγου», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στις δηλώσεις του, επεσήμανε κι ο ίδιος τον ρόλο του στρατιώτη, τονίζοντας «είμαι πιο έτοιμος και πιο έμπειρος. Είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού, τώρα είναι ώρα για σκληρή δουλειά και όχι για λόγια».

Εντός της ημέρας, ο «Sir Takis» θα επιστρέψει στα γνωστά του λημέρια και θα «σηκώσει μανίκια». Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι ευεργετική, διότι θα έχει τον χρόνο για να βάλει τις δικές του «πινελιές» στην ομάδα, αρχής γενομένης από τον τομέα της ψυχολογίας.

ο "διασώστης" πυο χρειάζεται η ομάδα

Ο Ολυμπιακός έπραξε τα δέοντα, καθότι τη δεδομένη στιγμή περισσότερο από έναν συμβατικό προπονητή, χρειαζόταν έναν τολμηρό διασώστη. Έναν άνθρωπο που γνωρίζει πως να ταράξει τα «λιμνάζοντα ύδατα» στον Πειραιά, ξέρει με ποιον τρόπο θα οιστρηλατήσει τους παίκτες στο Ρέντη και πάνω από όλα είναι «πιστός στρατιώτης» του «θρύλου». Αυτό και μόνο φτάνει για να συνεγείρει τις συνειδήσεις των φιλάθλων και να συσπειρώσει κόσμο και ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας, όχι τόσο στην Σούπερ Λίγκα όσο στο κύπελλο.

Η «ψύχωση» των ηγετών του Ολυμπιακού για τρόπαια αποδεικνύεται «αγχόνη» για τους προπονητές.

Χωρίς να φέρει το παραμικρό μερίδιο ευθύνης, ο Βασίλης Βούζας «πλήρωσε το μάρμαρο» της κάκιστης διαχείρισης του Πάολο Μπέντο (έφερε τους παίκτες στα όρια τους), το οποίο καλείται τώρα να «λουστράρει» ο... sir Takis. Ένας σεσημασμένος «κασκαντέρ» στα γυρίσματα επικίνδυνων σκηνών, ο οποίος καλείται να βγάλει για τρίτη φορά τα «κάστανα από τη φωτιά» και να «κομίσει» το νταμπλ στον Πειραιά.

"Εγγύηση' το ...παρελθόν

Στις δύο προηγούμενες θητείες του ως προπονητής στο μεγάλο λιμάνι (2000-2002 και 2006-2008), ο 57χρονος κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Επί των ημερών του, ο Ολυμπιακός κατήγαγε τα παρθενικά του «διπλά» στο Τσάμπιονς Λιγκ (1-3 επί της Βέρντερ Βρέμης και 1-2 επί της Λάτσιο), «εξοβελίζοντας» παράλληλα άσπονδους φίλους και εχθρούς εντός των συνόρων. Ο Τάκης Λεμονής «εκπόρθησε» με 2-4 το «οχυρό» της Τούμπας, «άλωσε» με 1-4 τη Λεωφόρο και υποχρέωσε στο ταπεινωτικό και επονείδιστο 6-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

 Κατόπιν όλων αυτών, ο Βαγγέλης Μαρινάκης του έδωσε το «χρίσμα» ενόψει του συναπαντήματος των “Big Four” στο Κύπελλο και στο χέρι του είναι να επαναλάβει τα κατορθώματα του. Όπως και να έχει, «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» για τον Sir...