X

Ο Ρονάλντο είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του κόσμου

Μέσα στην πρώτη πεντάδα των κροίσων της «στρογγυλής θεάς» κι ένας «Κινέζος». Ποιος είναι ο καλύτερα αμειβόμενος προπονητής.

Ant1news

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό France Football, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του κόσμου είναι ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το εισόδημα του από την αμοιβή του συμβολαίου, τα πριμ και τις διαφημίσεις ανέρχεται στα 87,5 εκατομμύρια ευρώ για το 2016!

Ο Πορτογάλος άσος μπορεί να έχει κάτι παραπάνω από 20 εκ. ευρώ από μισθούς, ωστόσο, τα νούμερα εκτινάσσονται από τους χορηγούς και τις διαφημίσεις.

Ανάμεσα τους μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών που του προσφέρει 15 εκ. ευρώ ετησίως, ιταλικός οίκος μόδας που του δίνει 1.000.000 ΕΥΡΏ ετησίως ως το 2019 για να ντύνεται με τα ρούχα της και πολλές άλλες εταιρείες, από αυτοκινητοβιομηχανίες ως και εταιρείς ποτών και ρολογιών.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Λιονέλ Μέσι με 76.5 εκ. ευρώ, και στην τρίτη ο συμπαίκτης του Αργεντινού στη Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, ο οποίος το 2016 φέρεται να αύξησε τους προσωπικούς του λογαριασμούς κατά 55.5 εκ. ευρώ.

Από τους προπονητές, ο πιο ακριβοπληρωμένος είναι ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοζέ Μουρίνιο,  με κέρδη που φτάνουν τα 28 εκ. ευρώ.

Την πρώτη πεντάδα στους ποδοσφαιριστές συμπληρώνουν, ο Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης) με 41 εκ. ευρώ και ο Εζέκιελ Λαβέτσι (Χεμπέι Φόρτσιουν) με 28.5 εκ. ευρώ.

Πίσω από τον Μουρίνιο ακολουθούν οι Μαρτσέλο Λίπι (Κίνα) με 23.5 εκ, Λοράν Μπλαν (Παρί Σεν Ζερμέν) με 20, Κάρλο Αντσελότι (Μπάγερν) με 15.8 και Πεπ Γκουαρντιόλα (Μάντσεστερ Σίτι) με 14.5 εκ. ευρώ.