X

Ώρα “στέψης” για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός θέλει ένα βαθμό στο σημερινό παιχνίδι  με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για να στεφθεί πρωταθλητής για έβδομη σερί χρονιά και για 44η στην ιστορία του.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ετοιμάζεται να… φορέσει τα γιορτινά του, ώστε να υποδεχθεί ένα ακόμη τρόπαιο πρωταθλητή. Το 7ο σερί, το 19ο τα τελευταία 21 χρόνια και το 44ο συνολικά στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Στους «ερυθρόλευκους» αρκεί και ο βαθμός της ισοπαλίας κόντρα στον αδιάφορο ΠΑΣ Γιάννινα, προκειμένου να κάνουν έναν ακόμη γύρο θριάμβου.  Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τους Πειραιώτες, οι οποίοι επιβεβαιώνουν απολύτως την παροιμιώδη φράση του Αριστοτέλη: «Έξις δευτέρα φύσις». Τουτέστιν, η συνήθεια είναι η δεύτερη φύση του ανθρώπου και οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν γαλουχηθεί τόσα χρόνια σε φιέστες τίτλου.

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από όλους στο Ρέντη τι εστί «η καρδιά του πρωταθλητή» δεν είναι άλλος από τον Τάκη Λεμονή. Έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα ως παίκτης και άλλα τόσα ως προπονητής, ο «Sir Takis» θέλει να προσθέσει ένα ακόμη πολύτιμο μενταγιόν στην πλουμιστή στολή του. Στην τελευταία του ομιλία, ο 57χρονος κάλεσε τους παίκτες του Ολυμπιακού να γράψουν ιστορία.

«Έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία του συλλόγου με την κατάκτηση του έβδομου σερί πρωταθλήματος. Ώρα να γράψετε ιστορία».

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» δεν θα προχωρήσει σε εκπλήξεις και θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και τους Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσο και Ντε Λα Μπέγια να συνθέτουν την αμυντική γραμμή.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Ρομαό, έχοντας παρτενέρ στη μεσαία γραμμή τον Καμπιάσο. Τη μπαγκέτα του οργανωτή θα πάρει ο Κώστας Φορτούνης, με τους Σεμπά και Μάριν στα «φτερά» και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Λεάλι, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Τσόρι, Ελιουνούσι και Μάρτινς.