X

Νίκησε και σώθηκε... ο Ηρακλής

Εξασφάλισε τυπικά την παραμονή του στη Super League, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωσή της.

Ant1news

Ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε την έδρα του απέναντι στον Παναιτωλικό, πέτυχε την 4η στη σειρά νίκη του στο πρωτάθλημα, με 2-1, και εξασφάλισε τυπικά την παραμονή του στη Super League.

Ο Παναιτωλικός έβαλε όμως δύσκολα στους γηπεδούχους, καθώς προηγήθηκε στο 31ο λεπτό. Με δυνατό συρτό σουτ του Ρόσα παραβίασε την εστία του Χουάντερσον κάνοντας το 0-1.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια πολύ σημαντική ευκαιρία για το 0-2, όταν στο 49ο λεπτό ο Κλέσιο έφτασε πολύ κοντά σε ένα πανέμορφο γκολ, με τον Χουάντερσον να σώζει την τελευταία στιγμή την εστία του.

Στο 53', όμως, ο Ηρακλής μετά από ωραία συνεργασία του Μπαστακού με τον Περόνε, ο τελευταίος με πλασέ νίκησε τον Κυριακίδη κάνοντας το 1-1 μέσα σε κλίμα πανηγυριού και ελπίδων. Το γκολ αυτό έδωσε επιθετική ώθηση και βελτίωσε την ψυχολογία των γηπεδούχων, που πήραν νευραλγικούς χώρους στον αγωνιστικό χώρο και βελτιωμένοι σε όλες τις γραμμές τους αντεπιτέθηκαν και πέτυχαν το "χρυσό" γκολ στο 85ο λεπτό.

Ο Μπαστακός με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη δημιουργώντας την μεγαλύτερη προϋπόθεση της σωτηρίας για την ομάδα του.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Αργυρόπουλος (46' Μπαστακός), Στάμου, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος (46′ Γροντής), Λεοζίνιο, Κούρος (73' Πασάς), Μοντέιρο, Περόνε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Παπάζογλου, Κούσας, Μύγας (75' Χαντάκιας), Ρότσα (59' Τσοκάνης), Μπράβο, Λόπες, Ρόσα, Κλέσιο, Ρέι, Μουνιός (65' Κουτρουμάνος).