X

Για μία “θρυλική” ανατροπή ο Ολυμπιακός

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός θέλει απόψε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου. Η αποστολή των "ερυθρολεύκων".

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που καλείται να ανατρέψει το 1-2 του Φαλήρου και να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου μέσα στην έδρα της ΑΕΚ. 

Η ρεβάνς με την ΑΕΚ είναι μία πρόωρη «D-Day» για τον Ολυμπιακό. Η «ερυθρόλευκη» απόβαση δεν θα εξελιχθεί, βεβαίως, στις ακτές της Νορμανδίας, αλλά στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το 1-2 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και οι πρωταθλητές να… εκπορθήσουν το «κιτρινόμαυρο οχυρό» και να πανηγυρίσουν μία θρυλική πρόκριση.

Ο Τάκης Λεμονής έχει σφυρηλατηθεί σε αγώνες «ζωής ή θανάτου» και έχει γαλουχηθεί σε μεγάλες ανατροπές. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος για να μεταλαμπαδεύσει στους παίκτες του Ολυμπιακού τις αρετές που χρειάζονται για να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου.

Περίπου 50 οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά βρέθηκαν στην τελευταία προπόνηση και ζήτησαν την πρόκριση στον τελικό: «Θέλουμε να σας δούμε να δίνετε τα πάντα για τη φανέλα του Ολυμπιακού. Να παίξετε με ψυχή, να ματώσετε τη φανέλα που φοράτε. Εμείς θέλουμε να δούμε από σας το πάθος που πρέπει να έχει όποιος φοράει τη φανέλα της ομάδας μας. Είμαστε Ολυμπιακός και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε».

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, ο Τσόρι είπε στους οπαδούς: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα παίξουμε με πάθος για να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό», ενώ ο Τάκης Λεμονής προσέθεσε: «Η ομάδα έχει καλούς παίκτες και καλά παιδιά. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Μετά το 1-2 του πρώτου αγώνα, ο Τάκης  Λεμονής προσανατολίζεται  να  αλλάξει το πλάνο και να παρατάξει τον Ολυμπιακό με σχήμα 4-3-3. Μετά την «καμπάνα» στον Σεμπά, την «αιχμή του δόρατος» θα αποτελέσουν ο Κώστας Φορτούνης, ο Μάρκο Μάριν και ο Καρίμ Ανσαριφάρντο. Ως ανασταλτικός χαφ θα αγωνιστεί ο Ρομαό, έχοντας εσωτερικούς μέσους τους Καμπιάσο και Μάρτινς.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Καπίνο, με τον Φιγκέιρας στο δεξί άκρο της οπισθοφυλακής και τον Ντε Λα Μπέγια στο αριστερό. Ο Ντα Κόστα είναι αμφίβολος, με αποτέλεσμα οι Μποτία και Ρέτσος να θεωρούνται οι επικρατέστεροι για να συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στη «φαρέτρα» του Τάκη Λεμονή βρίσκονται ακόμη οι Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Τσόρι, Ελιουνούσι και Νικολάου.