X

Τα “μωρά” του Άγιαξ ταπείνωσαν τη Λυών

Βραδιά ποδοσφαιρικής μαγείας στο Άμστερνταμ. Γλίτωσε από ιστορικό διασυρμό η γαλλική ομάδα, που είχε για κορυφαίο τον γκολκίπερ της.

Ant1news

Ο Άγιαξ θα είναι η πρώτη ομάδα που, εκτός θαύματος, θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Europa League της τρέχουσας περιόδου.

Στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, που έγινε στο “Άμστερνταμ Αρένα” και είχε τρομερό ρυθμό και πάρα πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, η ομάδα του Μπος συνέτριψε με 4-1 τη Λυών και, πλέον, σκέφτεται δικαιολογημένα τον αντίπαλό της στον τελικό της 24ης Μαΐου στο “Friends Arena”» της Στοκχόλμης.

Τραορέ (25΄) και Ντόλμπεργκ (34΄) έβαλαν θεμέλια πρόκρισης από το πρώτο ημίχρονο και με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γιουνές (49΄) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Βαλμπουενά μείωσε στο 66΄, δίνοντας ελπίδες στη γαλλική ομάδα, όμως έξι λεπτά αργότερα ο Τραορέ διαμόρφωσε το 4-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως η Λυών είχε για κορυφαίο παίκτη τον… τερματοφύλακά της, ο οποίος με τις επεμβάσεις του γλύτωσε την ομάδα του από πραγματική πανωλεθρία.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άγιαξ: Ονανά, Τέτε, Ντάβινσον Σάντσες, Ντε Λιχτ, Ρίντεβαλντ, Σένε (72' Φαν ντε Μπικ), Κλάασεν, Ζιγές, Μπερτράν Τραορέ, Γιουνές (79' Κλάιφερτ), Ντόλμπεργκ (88' Νταβίντ Νέρες).

Λυών: Άντονι Λόπες, Ζαλέ (69' Ραφαέλ), Εν'Κουλού, Ντιακαμπί, Μορέλ, Τουσάρ (58' Γκεζάλ), Γκοναλόν, Τολισό, Κορνέ (76' Λακαζέτ), Βαλμπουενά, Φεκίρ.