X

Εικόνες ντροπής αμαύρωσαν τον τελικό Κυπέλλου (βίντεο + φωτο)

Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων. Μαχαιρώθηκε ένα άτομo, δεκάδες οι τραυματίες.

Ant1news

Μάχες «σώμα με σώμα» εξελίχθηκαν μέσα και έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό υποχρέωσε τις περισσότερες από 30 διμοιρίες των ΜΑΤ να κάνουν ευρεία χρήση δακρυγόνων και να εκκενώσουν τμήμα της κερκίδας.

Ένας από τους λόγους που προκάλεσε την ένταση, ήταν η προσπάθεια φιλάθλων να εισέλθουν στο γήπεδο, χωρίς να διαθέτουν εισιτήρια. Τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων κορυφώθηκαν στην γέφυρα που ενώνει εξέδρες του σταδίου, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και μέσα στον αγωνιστκό χώρο.

Ωστόσο, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και στα επίσημα του Σταδίου με οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ να έρχονται στα χέρια και ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ τους για αρκετή ώρα, με την κατάσταση με ξεφεύγει και πάλι εκτός ελέγχου.

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από αρκετή ώρα, ωστόσο, μετά τον "πόλεμο" μεταξύ των οπαδών και την ένταση αποφασίστηκε ο αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ να ξεκινήσει με καθυστέρηση, μισής ώρας. Έτσι, ο διαιτητής σφύριξε τελικά την σέντρα στις 21.00.

 

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, προκειμένου να εξεταστεί τι πρέπει να γίνει.

Δεκάδες τραυματίες από τα επεισόδια

Kάμερες κατέγραψαν τραυματίες οπαδούς να αποχωρούν με φορείο, μετά τις μάχες σώμα με σώμα που έγιναν στο Πανθεσσαλικό, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που δεν άντεξαν την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τα χημικά. Μάλιστα, σύμφωνα με το e-volos.gr, στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου επικράτησε το... αδιαχώρητο από τραυματίες οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, με το ΕΚΑΒ να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό!

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-Volos.gr, πρόκειται για 11 τραυματισμένους, έναν αστυνομικό και 10 οπαδούς, εκ των οποίων ο ένας θα εισαχθεί σε κλινική του Νοσοκομείου, αφού είναι τραυματισμένος στον πνευμοθώρακα από αιχμηρό αντικείμνο, πιθανώς κατσαβίδι, ενώ εκ των υπόλοιπων εννέα ενδεχομένως να εισαχθούν άλλοι δύο, αφού οι περισσότεροι φέρουν τραύματα, κυρίως στο κεφάλι.

Την σοβαρότητα της κατάστασης περιέγραψε η  Διευθύντρια του ΕΚΑΒ, Βασιλική Αυγέρη, μιλώντας στον Sport24 Radio 103.3.

"Έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς και σοβαρά περιστατικά. Από πέτρες, από ποτήρια και από μπουκάλια. Υπήρξαν 30 περισταστικά στην VIP εξέδρα. Δύο-δύο έστελνα τα περιστατικά στα ασθενοφόρα. Στήσαμε ιατρείο έξω απ' την εξέδρα των επισήμων. Είχαμε κι έναν μαχαιρωμένο οπαδό που δεν γνωρίζω την εξέλιξη της κατάστασης. Κάλεσα άλλα 4 ασθενοφόρα. Φοβόμαστε τα επεισόδια μετά το πέρας του αγώνα", είπε χαρακτηριστικά. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις άγριες συμπλοκές εντός και εκτός γηπέδου: