X

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ στον “τελικό της ντροπής”

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» νίκησε την AEK 2-1 και στέφθηκε κυπελλούχος. Σοβαρά επεισόδια αμαύρωσαν τον αγώνα. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στη Θεσσαλονίκη.

Ant1news

Κυπελλούχος Ελλάδος στέφθηκε ο ΠΑΟΚ για 5η φορά στην ιστορία του και μετά από 14 χρόνια. Σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια πριν από την έναρξη, ο "Δικεφαλος του Βορρά" νίκησε την ΑΕΚ 2-1, στον τελικό Κυπέλλου που διεξήχθη Πανθεσσαλικό Στάδιο, στον Βόλο.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 24' με τον Μπίσεσβαρ, η Ένωση ισοφάρισε στο 26' με τον Χριστοδουλόπουλο και ο Ενρίκε στο 81' έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο. MVP του τελικού αναδείχθηκε  o Μπίσεσβαρ.

Σημειώνεται ως είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ νικά την ΑΕΚ σε έναν τελικό.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποφασιστικός και στις λεπτομέρειες πιο δυνατός, αφού πέτυχε τα δυο γκολ της νίκης του απέναντι σε μια αξιόμαχη ΑΕΚ, που αγωνίστηκε ώστε να κερδίσει το έπαθλο για δεύτερη σερί σεζόν, αλλά δεν το πέτυχε. Ωστόσο, οι "κιτρινόμαυροι" διαμαρτρύρονται έντονα για οφ σάιντ στο δεύτερο γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ με κεφαλιά του Πέδρο Ενρίκε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (90' Κίτσιου), Κάμπος (73' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Πατίτο (69' Γαλανόπουλος), Αραούχο

 

 

Ο τελικός σημαδεύτηκε από εικόνες ντροπής. Σοβαρά επεισόδια έγιναν πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων με αποτέλεσμα των τραυματισμό δεκάδων οπαδών κι από τις δυο ομάδες.

Μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του τελικού εξελίχθηκαν μάχες «σώμα με σώμα» μέσα κι έξω από το στάδιο. Περισσότερες από 30 διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και εκκένωσαν τμήμα της κερκίδας.

 

Ένας από τους λόγους που προκάλεσε την ένταση, ήταν η προσπάθεια φιλάθλων να εισέλθουν στο γήπεδο, χωρίς να διαθέτουν εισιτήρια. Τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων κορυφώθηκαν στην γέφυρα που ενώνει εξέδρες του σταδίου, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και στα επίσημα του Σταδίου με οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ να έρχονται στα χέρια και ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ τους για αρκετή ώρα, με την κατάσταση με ξεφεύγει και πάλι εκτός ελέγχου. Ο αγώνας άρχισε με ημίωρη καθυστέρηση.

Kάμερες κατέγραψαν τραυματίες οπαδούς να αποχωρούν με φορείο, μετά τις μάχες σώμα με σώμα που έγιναν στο Πανθεσσαλικό, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που δεν άντεξαν την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τα χημικά. Μάλιστα, σύμφωνα με το e-volos.gr, στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου επικράτησε το... αδιαχώρητο από τραυματίες οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, με το ΕΚΑΒ να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό!

 

Εντελώς διαφορετικές εικόνες στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος του αγώνα.
Χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πϋργο πριν από τη λήξη του τελικού και ενώ το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 2-1 που έδωσε τελικά τη νίκη στον δικέφαλο του βορρά, χαρίζοντάς του το Κύπελλο Ελλάδος.

Με νταούλια, ποντιακές λύρες και τύμπανα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ γιόρτασαν τη νίκη της ομάδας τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στις 04.30 τα ξημερώματα το λεωφορείο της ΠΑΕ με τους ποδοσφαιριστές στην οροφή έφτασε στη Θεσσαλονίκη και η νύχτα έγινε μέρα από τα δεκάδες πυροτεχνήματα και την αποστολή των «ασπρόμαυρων» να συνοδεύεται από τους χιλιάδες υποστηρικτές του συλλόγου από την αρχή της Λεωφόρου Νίκης, μέχρι το Λευκό Πύργο, όπου κορυφώθηκε το πανηγυρικό κλίμα, ως το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς».