X

Εξιτήριο πήρε ο Βλάνταν Ίβιτς

Μετά τη νοσηλεία του στον “Ευαγγελισμό” εξαιτίας του τραυματισμού του στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ο οποίος διακόπηκε. Τι έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα.

Ant1news

Μετά από παραμονή μιας νύχτας στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, λόγω του τραυματισμού του χθες στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ο οποίος διακόπηκε, ο Βλάνταν Ιβιτς έλαβε σήμερα εξιτήριο και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη.

Ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και αφού ξεπέρασε τη ζάλη από τη διάσειση που είχε υποστεί, κρίθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο.

Στο πλευρό του Βλάνταν Ίβιτς είχε μείνει χθες ο βοηθός του, Νέναντ Κοβάσεβιτς, παρουσία και σεκιούριτι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Τι έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό, για τον Παναθηναϊκό (κυρίως) αλλά και για ΠΑΟΚ, ήταν το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής της χθεσινής αναμέτρησης στην Λεωφόρο, Γιώργος Κομίνης, που αποφάσισε την διακοπή της συνάντησης, μετά τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς. Ο Κομίνης, που αποχώρησε από το γήπεδο, μετά τις 01:30, είχε συνημμένη και την γνωμάτευση του γιατρού για τον τραυματισμό του προπονητή του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, ανέφερε:

«Στο 53', ο Κουλιμπαλί γρονθοκόπησε αντίπαλο. Στο ίδιο λεπτό, ο Σάκχοφ γρονθοκόπησε αντίπαλο. Στο 53', ο Κρέσπο διέπραξε αντιαθλητική συμπεριφορά κατά αντιπάλου. Στο ίδιο λεπτό, ο Μπεργκ διέπραξε αντιαθλητική συμπεριφορά κατά αντιπάλου. Όλα τα παραπάνω έγιναν σε φυσική διακοπή του αγώνα. Στο παραπάνω λεπτό υπήρξε γενική σύρραξη μεταξύ αξιωματούχων και των δύο ομάδων, η οποία μεταφέρθηκε εντός αγωνιστικούς χώρου, κάνοντας αδύνατη την υπόδειξη των παραπάνω πειθαρχικών ποινών. Μετά από αυτό, πήρα την απόφαση να οδηγηθούμε στα αποδυτήρια, καθώς η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Στο ίδιο λεπτό και ενώ ακόμα βρισκόμασταν εντός αγωνιστικού χώρου, ο Παντελής Κωνσταντινίδης μας πλησίασε και μας είπε: “Από εσάς ξεκίνησε ρε γ...”

 

Στο ίδιο λεπτό, ο γυμναστής τους ΠΑΟΚ πλησίασε τον 4ο διαιτητή και τον τράβηξε από την φανέλα λέγοντάς του “fuck off”. Στο ίδιο λεπτό, μας πλησίασε ο Κόλα και διαμαρτυρόμενος και με έντονο ύφος μας είπε τα εξής “εσείς δεν τα βλέπετε αυτά”. Στο ίδιο σημείο ο Ουάρντα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε άσεμνες εμπρηστικές χειρονομίες στην εξέδρα, όπου βρίσκονταν οπαδοί του Παναθηναϊκού. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια, μας ενημέρωσαν οι παρατηρητές του αγώνα ότι ο Ίβιτς δέχθηκε κουτάκι μπύρας στο κεφάλι από οπαδό του Παναθηναϊκού και έπεσε στο έδαφος.

 

Αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες πήγε στα αποδυτήρια της ομάδας του. Εκεί, εξετάστηκε από τον γιατρό του αγώνα και μας ενημέρωσε παρουσία των εκπροσώπων και των δύο ομάδων προφορικά και γραπτώς τη γνωμάτευσή του, η οποία επισυνάπτεται με το ΦΑ. Κατόπιν, ο εκπρόσωπος της ομάδας του ΠΑΟΚ, Π. Κωνσταντινίδης, μας ενημέρωσε ότι ο Ίβιτς φέρει σκίσιμο και έχει αιμορραγία στο κεφάλι, έχει έντονη ζάλη και μαζί με τον ιατρό της ομάδας του διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο για περαιτέρω εξετάσεις και ως εκ τούτου, η ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αδυνατεί να αγωνιστεί χωρίς την παρουσία του προπονητή του και του ιατρού της ομάδας. Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω γεγονότα, την ενημέρωση των παρατηρητών αγώνα, αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα. Ουδεμία άλλη παρατήρηση».

Το “τρίτο ημίχρονο” του ματς Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Ευθύνες στην διοίκηση του Παναθηναϊκού επέρριψε ο ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν χθες στη «Λεωφόρο» και οδήγησαν στην οριστική διακοπή της αναμέτρησης. Σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι «είναι κρίμα που ο Παναθηναϊκός πληρώνει την ανυπαρξία της διοίκησής του. Δεν είναι τα χρήματα που τους λείπουν, αλλά η σοβαρότητα.

H διοίκηση οφείλει να είναι αντίστοιχη του μεγάλου μεγέθους του Παναθηναϊκού. Δημιούργησαν το κλίμα, αποπροσανατόλισαν συστηματικά τον κόσμο τους εναντίον του νέου "εχθρού", για να δικαιολογήσουν τη συμπόρευση με τον καινούριο “φίλο”…

Άφησαν την κερκίδα να επιτίθεται στους αναπληρωματικούς και τον επόπτη, να φτύνει κυριολεκτικά και μεταφορικά εμετικά αντεθνικά συνθήματα. Και ένας ηλίθιος σαν αυτούς που βρίσκονται πάντα, τους έδωσε τη χαριστική βολή. Η σημερινή ντροπή έχει ονοματεπώνυμο. Η υπόληψη του ελληνικού ποδοσφαίρου δέχτηκε ακόμη ένα μεγάλο χτύπημα. Γίνεστε ίδιοι με τους καινούριους συνοδοιπόρους σας…».

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Παναθηναϊκού δια του Προέδρου του Μάνου Μαυροκουκουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε ντροπή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΟΚ και δήλωσε, «έχω γυρίσει όλα τα γήπεδα του κόσμου με όλες τις ιδιότητες από την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ. Αυτό το βράδυ, ο ΠΑΟΚ βλέποντας ότι χάνει ένα ματς αέρα στο γήπεδο αγωνιστικά, επέλεξε να το κερδίσει άνανδρα, προσποιούμενος.

Σε ότι αφορά ύφος της ανακοίνωσης μία λέξη έχω να πω: ντροπή. Στο αυριανό Δ.Σ. θα βάλω, θα προσθέσω όλη την εμπειρία μου για το καλό του κόσμου του Παναθηναϊκού που αγαπώ. Δεν θέλω να μπαίνω σε λεπτομέρειες. Το ποδόσφαιρο πρέπει να το βλέπεις ως ποδόσφαιρο. Ούτε να προσποιείσαι, ούτε να κερδίζεις άνανδρα».