X

“Παρηγοριά” στον Παυλόπουλο από τον Ερντογάν για τον Ολυμπιακό

Τα λόγια «παρηγοριάς» που είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον Προκόπη Παυλόπουλο για την ήττα του Ολυμπιακού και τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου.

Ant1news


Δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του ο Ταγίπ Ερντογάν για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από την Φενέρμπαχτσε ούτε και κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΟΣΕΠ για την 25η επέτειο της ίδρυσής του.

Ο Τούρκος πρόεδρος πήρε το λόγο μετά το Σέρβο υπουργό Εξωτερικών και αφού συνεχάρη για άλλη μια φορά τη Φενέρμπαχτσέ για την κατάκτηση του τροπαίου απευθύνθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να τον… παρηγορήσει για την ήττα του Ολυμπιακού, λέγοντάς του , μεταξύ άλλων : «Ο αξιότιμος φίλος μου, ο Έλληνας Προέδρος ας μην στεναχωριέται. Και ο Σλούκας Έλληνας είναι και παίζει επίσης στην Φενέρμπαχτσέ».

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ερντογάν απευθυνόμενος αρχικά στον ΥΠΕΞ της Σερβίας ανέφερε: «Έχω όμως άλλο ένα ευχαριστώ να πω στον Ντάτσιτς. Γνωρίζετε ότι χθες το βράδυ η Φενέρμπαχτσε, της οποίας είμαι μέλος, έγινε πρωταθλήτρια στη Ευρωλίγκα στο μπάσκετ. Ο Κοτς και ο Ομπράντοβιτς είναι Σέρβοι. Και ο Μπογντάνοβιτς και Καλίνιτς είναι επίσης Σέρβοι»

Κι ενώ ο Ντσιτς συμπλήρωνε, «Επομένως αυτή θεωρείται κοινή μας νίκη» ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε: «Ο αξιότιμος φίλος μου, ο Έλληνας Προέδρος ας μην στεναχωριέται. Και ο δικός τους ο Σλούκας Έλληνας είναι και παίζει επίσης στην Φενέρμπαχτσέ. Έτσι με έναν τέτοιο ωραίο συνδυασμό η Φενέρμπαχτσε έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είμαστε υπερήφανοι. Αλλά αυτό που πραγματικά μας ικανοποίησε ήταν ότι αυτός ο αγώνας έγινε σε πνεύμα fair play».

O Τουρκικός τύπος για τη νίκη της Φενέρμπαχτσέ

 

Η κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης από τη Φενέρ πρωταγωνίστησε σε όλα τα τουρκικά πρωτοσέλιδα.

Η Σαμπάχ είχε τίτλο «Η νύχτα που έγραψε το πεπρωμένο της η Φενέρμπαχτσέ». “Στριμώχνοντας” στο παρκέ τον Ολυμπιακό, η αντιπροσωπευτική μας ομάδα κέρδισε με 80-64 και πλημμύρισε με χαρά την Τουρκία

«Η βασίλισσα της Ευρώπης» ήταν το πρωτοσέλιδο “χτύπημα” της Μιλιέτ. «Έγραψε πεπρωμένο η Φενέρμπαχτσέ. Ποδοπάτησε την ελληνική ομάδα και πέρασε» σύμφωνα με την ΧαμπέρΤουκ

Χουριέτ: «Η μεγαλύτερη (ομάδα) της Ευρώπης. Ανατρέποντας τον Ολυμπιακό στον τελικά της Ευρωλίγκα στέφθηκε πρωταθλήτρια»

Διθυραμβικά ήταν και τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων:

Φανατίκ: «Ημερομηνία: 21 Μαΐου 2017. Η Φενέρμπαχτσέ πρωταθλήτρια Ευρώπης»

ΦωτόΜατς: «Το πεπρωμένο της Φενέρμπαχτσέ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης»