X

Ολυμπιακός: μειώθηκε η ποινή του Σεμπά

Τι προέβλεπε η πρωτόδική απόφαση και η μείωση της ποινής από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ant1news

Με απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ η ποινή του Σεμπά για την τρικλοποδιά στον Αραούχο μειώθηκε από τρεις σε δύο αγωνιστικές.

Πρωτόδικα ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός του Ολυμπιακού είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών για την αντιαθλητική ενέργειά του στον Αραούχο, τη στιγμή των πανηγυρισμών των παικτών της ΑΕΚ για το νικητήριο γκολ στο Καραϊσκάκη (2-1) στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το δευτεροβάθμιο όργανο της Ομοσπονδίας αποδέχτηκε την πειθαρχική δίωξη του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Μπαξεβάνη, που ζητούσε δύο αγωνιστικές για «απόπειρα βιαιοπραγίας» κι έτσι μείωσε την ποινή του Σεμπά κατά μία αγωνιστική.

Αναλυτικά η σχετική απόφαση:                                      

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ' αριθμόν 30/2017 απόφασή της  δέχθηκε τυπικά και κατ΄ ουσίαν την έφεση του  ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Sebastiao De Freitas Couto Junior κατά της υπ’ αριθμ. 114/2017 απόφασης Π.Ε./ΕΠΟ. Εξαφάνισε εκκαλουμένη, δέχθηκε ότι ο ποδοσφαιριστής τέλεσε απόπειρα βιαιοπραγίας και του επέβαλε ποινή αποκλεισμού δύο (2)