X

Έγραψε… ιστορία η Άρσεναλ

H ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ νίκησε την Τσέλσι και κατέκτησε για 13η φορά το Κύπελλο Αγγλίας!

Ant1news



Με... κούπα μετρίασε τις κακές εντυπώσεις της φετινής χρονιάς η Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ επικράτησε με 2-1 της Τσέλσι, κατέκτησε το 13ο Κύπελλο Αγγλίας της ιστορίας της, ξεπέρασε την Γιουνάιτεντ και ανέβηκε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Φανταστική στο πρώτο ημίχρονο η Άρσεναλ, θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον τρία γκολ με την Τσέλσι να στέκεται τυχερή και να βρίσκεται μόλις με ένα γκολ (Σάντσες στο 5’) στην… πλάτη!

Στην επανάληψη, η ομάδα του Κόντε ανέβηκε και παρότι ο Μόουζες αποβλήθηκε, κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Ντιέγκο Κόστα στο 76’. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα ο Ράμσεϊ σκόραρε με κεφαλιά και έκρινε τον τελικό!

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Χόλντινγκ, Μερτεζάκερ, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ράμσεϊ, Τσάκα, Τσαμπερλέιν (83’ Κοκλέν), Εζίλ, Γουέλμπεκ (78’ Ζιρού), Σάντσες (90’+4’ Ελνένι).

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Νταβίντ Λουίς, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς (61’ Φάμπρεγκας), Mάρκος Αλόνσο, Πέδρο (72’ Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα (88’ Μπατσουαγί), Αζάρ.