X

Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε για 3η συνεχή χρονιά το τρόπαιο αφού στον τελικό της διοργάνωσης στο «Βιθέντε Καλντερόν» επικράτησε της Αλαβές.

Ant1news

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το 29ο κύπελλο Ισπανίας της ιστορίας της και το τρίτο συνεχές αφού στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο «Βιθέντε Καλντερόν» της Μαδρίτης επικράτησε 3-1 της Αλαβές.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, που θα αποχαιρετήσει την ομάδα της Βαρκελώνης με έναν τιτλο φέτος, μετά την αποτυχία της στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι πολυνίκης της διοργάνωσης.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε στο 30΄ με πλασέ του Μέσι, για να ισοφαρίσει τρία λεπτά αργότερα η Αλαβές (33΄) με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τεό. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους όμως η Μπαρτσελόνα κατόρθωσε να σημειώσει άλλα δύο τέρματα και να ανεβάσει το σκορ στο 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Το 2-1 έκανε από κοντά ο Νεϊμάρ στο 45΄ και το 3-1 στο 45+3΄ ο Αλκάθερ από τρομερή ενέργεια και μεταβίβαση του Μέσι.

Το «Βιθέντε Καλντερόν» φιλοξένησε για δεύτερη σερί χρονιά και 14η συνολικά την καταληκτική αναμέτρηση του Copa del Rey και αυτό ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι στην ιστορική έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το γήπεδο θα κατεδαφιστεί και οι «ροχιμπλάνκος» από τη νέα χρονιά θα μετακομίσουν στο υπερσύγχρονο «Wanda Metropolitano».

Ο συνθέσεις των ομάδων

Μπαρτσελόνα: Σίλεσεν, Πικέ, Ράκιτιτς (73΄ Βιντάλ), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Μασεράνο (11΄ Γκόμεθ), Αλκαθέρ, Άλμπα, Ουμτιτί.

Αλαβές: Πατσέκο, Φεμένια, Έλι, Βιγκαράι, Φεντάλ, Τεό (79΄ Ρομέρο), Έντγκαρ (60΄ Καμαράσα), Μανού Γκαρσία, Μάρκος Γιορέντε, Ιμπάι Γκόμες (60΄ Σομπρίνο), Ντεϊβέρσον.